Hagyományosan november végén rendezi meg az Abasári Plébánia Assisi Szent Ferenc karitász csoportja jótékonysági borárverését. Idén 14. alkalommal várják mindazokat, akik egy kellemes este keretében szeretnének finom mátrai borokat kóstolni, emellett felajánlásaikkal segíteni az Abasáron nehéz helyzetben élő családokat.
Pénteken 17.00 órakor szentmisével kezdődik a program majd, 18.00 órától a Saári Közösségi Házba várják az érdeklődőket. Veress József, a helyi karitász csoport vezetője érdeklődésünkre elmondta, idén is mintegy kéttucatnyi mátrai borászat ajánlotta fel borait, a kalapács alá kerülő tételek száma most is közelít a százhoz. Különlegesség lesz, hogy most borzselét is árvereznek egy borászat jóvoltából, a „Múlt ízei a jelenben” névvel. Az elmúlt év rekordbevételt hozott, több mint másfél millió forint gyűlt össze. A jó hangulatú esemény garanciája ezúttal is Klausmann Viktor, aki a borárverést vezeti. A szervezők várják Iváncsy Balázst, Abasár plébánosát, Árvai Ferenc atyát, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatóját és Balog Gyulát, a gyöngyösi Felsővárosi Plébánia plébánosát.

Az árverésre előzetesen is lehet utalni összeget, sőt arra is van lehetőség, hogy telefonon licitáljon az érdeklődő, akár helyi közvetítőn keresztül. Mindenkit arra biztatnak, jöjjön el erre az estére! A mintegy 60-70 érdeklődő nem csupán a környékről érkezik általában, többen a fővárosból, Egerből és a környékbeli településekről is ellátogatnak erre az estére.

Természetesen a program után is lehet utalni az adott számlaszámra, így remélhetőleg idén is sok helyinek tudnak a fűtési szezonban támogatást nyújtani. A szokásoknak megfelelően felolvassák majd azok neveit,  akik már korábban utalnak támogatást.

Tavaly 24 magánszemély és szervezet utalt előzetesen több mint 400 ezer forintot, remélik, idén még több összeg érkezik. Akinek tehát nincs programja péntek estére, irány Abasár, garantált egy minőségi program a jó cél érdekében.

Akik személyesen nem tudnak részt venni, azok az Abasári Plébánia Assisi Szent Ferenc karitász csoportjának számlaszámára utalhatnak „borárverés” megjegyzéssel a 10700299-68889667-51200002-es számlaszámra.

2023. 11. 21.
Kékes Online, Kápolnai Nagy Ágnes