Pénteki ottjártunk alkalmával nem csak a havas tájon akadt meg a szemünk, nem csak tájképeket készítettünk odafent, habár a Mátra legmagasabb pontjáról kétségkívül remek lehetőségek vannak mindenki számára valami szép emléket hazahozni fotókon magunkkal. A fenti parkolótól pár méterre egy forgalmas madáretetőre lettünk figyelmesek, ahová megannyi apróság járt harapnivalóért, vagyis inkább csípnivalóért. Széncinegék, barátcinegék, kékcinegék hada lepte el a számukra kihelyezett etetőket, és ebédidőben vidám, nyüzsgő hangulatot hoztak a csendes, havas hegytetőre.

Csuszka is járt ott, de olyan ravasz volt, hogy folyton kicsúszott a látóterünkből, így róla most egy képet sem tudunk mutatni. Öröm látni, hogy a Kékesen is foglalkozik valaki a madarak rendszeres etetésével, téli gondozásukkal, így nekik nem kell odébbállni, máshol táplálékot szerezni. Ha valakinek ötletekre, tanácsra van szüksége a témában, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület facebook– és weboldalát ajánljuk felkeresésre, és olvasásra.
Képgalériánk:

A Canon magyarországi márkaképviseletének ezúton is köszönjük, hogy most a megszokottnál is közelebb kerülhettünk a madarakhoz a közelmúltban piacra dobott remek teleobjektívjük segítségével!

2024. 01. 21.
Kékes Online, Gyetvai Péter
Fotó: Gyetvai Péter