Bejelentkezett a Coop a korábbi CBA franchise-partner, a Palóc Nagyker több üzletére is – jelentette a Magyar Nemzet.A tavaly augusztusban még 1300 embert alkalmazó salgótarjáni Palóc Nagykereskedelmi Kft. a CBA franchise-partnereként és regionális központjaként üzemelt, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta, ezért is kellett lehúznia a rolót – idézte fel a Magyar Nemzet.

A lap szerint a társaság tulajdonában van 24 bolt épülete, a többi bérlemény. Piaci információk szerint ezek közül hat-nyolcra a Coop hazai üzletlánc jelentkezett be, hogy a többi üzlettel mi lesz, azt egyelőre nem lehet tudni.

Korábban egy üzletet a Spar vásárolt meg. Elképzelhető, hogy a konkurens cégek még kivárnak, hiszen minél olcsóbban szeretnék megszerezni a boltokat.

A csődöt jelentő Palóc Nagykernek már csak két boltja üzemel a korábbi több mint nyolcvanból, és alig valamivel több mint száz alkalmazottja maradt.

Ők most arra várnak, hogy végre kifizessék a többhavi elmaradt bérüket, de amíg nem jelölik ki a felszámolót, addig nem tudnak kihez fordulni a követelésükkel.

Forrás: hvg.hu
Fotó: dmlhungary.hu