Több mint öt év után játszott ismét bajnoki mérkőzést a nyáron újjászerveződött Istenmezeje labdarúgó-csapata. Az észak-hevesi település életében kiemelt jelentőségű eseménynek számított a hétvégi Recsk elleni találkozó. A megyei III. osztályú bajnokság 1. fordulójában aratott 2–1-es győzelemmel 1904 napos csendet törtek meg Érsek Csabáék.

– Nagy ünneplésben részesítették a csapatot?

– A településen élő emberek imádják a labdarúgást – válaszolt Kifusz Dénes, a csapat edzője. – Százhatvan fős közönség látogatott ki a mérkőzésünkre, de ha a jó eredmények a jövőben sem maradnak el, ez a nézőszám rövid időn belül akár meg is duplázódhat. Szeptember harmadik hétvégéjén tartják a búcsút a községben, akkor Szihalom együttese érkezik. Az ünnepi hétvégén szeretnénk megközelíteni a félezer főt számláló publikumot. A Recsk elleni győzelmet követően a csapat és a hozzátartozók közös vacsorával zárták a napot a művelődési házban.

– A tavalyi negyedik helyezett elleni mérkőzés jelentette a nyitányt. Lehetett hasonló eredményre számítani?

– Nagy csatát vártam, ami beigazolódott. Nem lebecsülve a recskieket reméltem, hogy jól sikerül a nyitány. Nemcsak a közönség, a játékosok részéről is fokozott várakozás előzte meg a találkozót, ami bizakodásra adhatott okot. Tarnaleleszről hat játékost igazoltuk a nyáron, így a kellő összhang is megvolt a pályán. Bizton állíthatom, az osztályt sok tekintetben meghaladó körülmények uralkodnak Istenmezején.

– Mi az, ami a legjobban tetszett a csapatában?

– A támadójátékunk lehet a legnagyobb erősségünk, még ha az eredményre nézve ez az első mérkőzésen annyira nem is mutatkozott meg. Sokgólos mérkőzéseket ígérek a szurkolóknak remélve azt, hogy jól szórakoznak majd. A védekezésünk stabil, a középpálya is kreatív, a csatárok pedig kifejezetten gólérzékenyek. Remélhetőleg nagyon sokszor kamatozik majd a rutinunk, hiszen többek tapasztalt, magasabb osztályt is megjárt labdarúgók.

– Kinek köszönhető, hogy ismét felnőtt labdarúgásról beszélhetünk a településen?

– Sokan, nagyon sokat dolgoztak ezért, hogy Istenmezeje visszakerülhessen a megyei labdarúgás vérkeringésébe. Petrovics László egyesületi elnök alázatos munkájával, elévülhetetlen érdemeket szerzett az újjászületésben. Nagyon nehéz lenne, mindenkit név szerint felsorolni, ami azt jelenti, hogy hál ‘Istennek nagyon sokan álltak a csapat mögé. Példaértékű az összefogás, amely számos területen megmutatkozik.

– Milyen tervekkel, célokkal indultak az idénynek?

– Nem szeretnénk leragadni a megyei III. osztályban. Lépésről-lépésre haladva igyekszünk a település hagyományaihoz méltó szintre emelni a labdarúgást. A dobogós helyezést joggal várhatja el tőlünk a közvélemény, bízom benne, hogy sikerült megfelelni az elvárásoknak. Amennyiben lesz lehetőségünk az osztályváltásra, minden bizonnyal élünk majd vele.

A jegyzőkönyv

Istenmezeje SE 1926–Recsk SE 2–1 (1–0)

Istenmezeje. V.: Várallyay M.

ISE: Révay – Szarvas, Berki Á., Dorkó A., Csóka K. (Csíkos Cs., 46.), Barabás (Unghy, 46.), Fábián, Lónyai, Seres, Földi P., Érsek Cs.

Recsk: Csík I. – Forgó Cs., Szajkó, Pabolkov, Zám (Gál, 70.), Maruzs, Csikós Zs., Csík Zs., Fehér R., Puporka T., Puporka K.

Gólszerzők: Érsek Cs. (18.), Lónyai (65.), ill. Maruzs (75.)

Az istenmezejeiek legközelebb augusztus 27-én Demjénben vendégeskednek. Hazai környezetben szeptember 3-án, 16.30-tól a Noszvajt fogadják.

Szerző: KékesOnline, S. K.

Fotó: facebook.com/istenmezejese