Heves megye legnagyobb őszi rockfesztiválján ismét láthatják a rajongók a domoszlói formációt. A zenekar november 10-én áll színpadra a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban, ahol további fellépő lesz még az Ossián, a Dorothy és a Burnout.  A közelgő koncert kapcsán a Road dobosával, Szabó Erikkel beszélgettünk a csapat alakulásáról, az azóta eltelt időszakról, az eddig megjelent kiadványokról, koncertekről.

2004-ben négy rock- és metálrajongó úgy döntött, létrehoz egy zenekart – kezdte a beszélgetést Erik. Mi, Molnár Máté, Kádár Imre és jómagam domoszlóiak vagyunk, G. B. Zs. Goya kisnánai, szóval az ismeretség adott volt. A célok és a feladatok közösek, de nyilván megvan mindenkinek a maga területe a csapaton belül. Máté az énekesünk és egyben a dalszövegírónk, illetve a basszusgitárosunk is, Goya és Imi gitáron játszanak, én dobolok. A kezdetekben még a Depresszió és a Tankcsapda előzenekaraként ismerhetett meg a közönség, de idővel elkezdődtek az első önálló fellépéseink.

Több hazai és külföldi rock- és metálbanda hatással voltak ránk, én személy szerint hatalmas Tankcsapda rajongó voltam – mondta Szabó Erik. A hitvallásunkra egyfajta kettősség jellemző: dübörögjön a zene, de – ahogy a nagy metálklasszisoktól megszokhattuk -, az érzelem is fontos szerepet kap a dalainkban, ezt a két tényezőt nagyszerűen lehet ötvözni.

Az eltelt tizenhárom év alatt nemcsak emberileg, de zeneileg is sokat változtunk – folytatta a zenekar bemutatását a dobos. Úgy érzem mind technikailag, mind szövegben bátrabbakká váltunk, sok új dolgot merünk kipróbálni. A dalaink hangulata, tartalma elsősorban Mátén múlik, mivel ő írja ezek szövegét.

Eddig megjelent kiadványaink: egy könyv, két DVD, hét CD, de dolgozunk a következő albumon, ami jövő tavasszal fog megjelenni.

Évente hozzávetőleg 50-60 koncertünk van, az évindító a tavaszi turnénk 10-12 állomással kezdődik, utána jön a legzsúfoltabb szezon, a nyár, amikor rengeteg szabadtéri koncertet adunk, ott vagyunk különböző motoros találkozókon, majd végül az őszi turné, ami egészen december közepéig eltart. Ennek lesz a soron következő állomása a november 10-ei gyöngyösi koncertünk.

Számos helyen megfordultunk már az országban és a határon túl is, de ha hazajárunk, vagy közel az otthonunkhoz, akkor valahogy mindig jobban izgulunk, nagyobb bennünk a megfelelési vágy. Tudjuk, hogy szeretnek minket a környéken, és a mi célunk is az, hogy ne okozzunk csalódást a földieinknek – zárta a beszélgetést Szabó Erik.

Szerző: KékesOnline
Fotó: road.hu, facebook/road