December 9-én másodjára is adott az alkalom az elszánt sportolók számára, hogy országunk legmagasabb pontjának sípályáit nem csupán lesiklásra, hanem a felfelé futásra is használhassák.

Idén másodjára kerül megrendezésre az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn hazánk egyik legizgalmasabb futóversenye, az Everlast Hun Harcos Kékes Vertikál, mely három távon zajló akadályfutással és látványos kihívásokkal várja a versenyzőket. A hagyományos futóversenyekkel ellentétben az indulók itt nem sík terepen, hanem majdhogynem „vertikális” talajon, jelentős szintkülönbség megtételével mérik össze erejüket. A verseny során ezen kívül különböző megmérettetésekben is helyt kell állniuk. A feladatok mindegyike olyan természetes mozgásra épül, mint a kúszás, mászás, hordás, cipelés, vagy az ugrás. A Hunfoglalás versenyek egyediségét ezen kívül 3 ősi harci eszköz, a kelevéz/dárda, a csatacsillag, valamint a magyarok leghíresebb veszedelmes fegyvere, a visszacsapó íj használata is izgalmasabbá teszi.

„Jobb terepet keresve sem találhattunk volna egy ilyen jellegű sportesemény számára, mint országunk legmagasabb pontját, Kékestetőt.” –mondta el a verseny szervezője, Fábián Miklós, aki szerint amellett, hogy az 1014 méter magas hegycsúcsról induló lesiklópályák kiváló terepet biztosítanak a vertikális akadályfutáshoz, Kékestető természeti adottságai, a gyönyörű panoráma és az egészséges hegyi levegő is nagyban hozzájárulnak a verseny színvonalához.

Az 1014 méter magas csúcs természetesen nem csupán a verseny indulóinak, de a nézőknek is remek programot kínál december 9-én. Kékestető csak úgy, mint az év minden szakaszában, a Kékes Vertikál megtekintése mellett most is tökéletes helyszíne lehet egy kellemes sétának vagy túrának is. Ráadásul a csodálatos kilátás, a friss levegő, valamint az izgalmas verseny mellett az érdeklődőket egész nap elsőrangú ételkínálattal, forró teával, valamint forralt borral várja a verseny kiindulópontjaként is szolgáló Tető Étterem, illetve a teraszos körbár.

Az Everlast Hun Harcos Kékes Vertikál oldalán a versenyre amatőr és profi kategóriában egyéni és csapatos, valamint egyesületi nevezés december 1-ig egyaránt leadható. Az indulók a versenyen három táv teljesítése közül választhatnak, az egykörös, 6 kilométeres verseny kiváló megmérettetés a kezdő akadályfutók számára, míg a dupla, illetve tripla hosszúságú távok már inkább az edzett „öreg rókák” számára ajánlottak. Újdonság a tavalyi versenyhez képest, hogy idén az indulóknak mind az északi, mind a déli sípályát meg kell másznia a sikeres célba éréshez.

Kékestetőn a verseny végével sem áll meg az élet, a megmérettetés után a versenyzőket és a látogatókat egyaránt zene, hütte buli, forralt bor és egy fergeteges hegycsúcs party várja.

Forrás: 2Republic BTL Agency, sajtóközlemény
Fotó: istosckphoto