Elkezdődött a város déli iparterületének alapinfrastruktúra-fejlesztése, melynek projektnyitó rendezvényét tartották kedden a Szövetkezet és Faiskola utca sarkán.
Eger önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program ipari parkokat és iparterületeket érintő fejlesztési forrására, így 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Habis László polgármester örömét fejezte ki, hogy a több mint húszhektáros, eddig alulhasznosított terület végre funkciót kap, s példátlan értékű iparfejlesztés jön létre. A kivitelezést a PENTA és a HE-DO Kft. végzi, utóbbi cég ügyvezető igazgatója elmondta, a munkákat jövő év július végéig kell befejezniük. Sipos Zsolt ugyanakkor ehhez hozzátette, hogy ennél már egy hónappal korábban is elkészülhetnek.

Az eseményen az is elhangzott, a beruházás három ütemében egyebek között a Faiskola és Külsősor utcákban új utakat építenek, s egy fénysorompóval biztosított kereszteződés is létrejön, valamint buszöblöket és parkolókat is kialakítanak.

Forrás: heol.hu
Fotó: Gál Gábor