Szakmai napot tartott a Pétervásárai Napköziotthonos Óvoda a helyi Művelődési Házban. A Tündérvölgy nevet viselő rendezvényt 5 éve minden tavasszal megszervezik a Tarna-völgyben. A környező településekről érkező óvodásokat és iskolásokat Eged István, Pétervására polgármestere köszöntötte, majd a Tamási Áron Általános Iskola növendékei a Mohácsi busók táncával nyitották meg a Tündérvölgyet.

A Napocska csoportos gyermekek a Száguldás, a Manó csoport gyermekei a Fáraók kincsei, a Bóbita csoport gyermekei a Latin ritmusokkal varázsolták el a nézőközönséget. A váraszói óvodások a Magyar zászló három színével tündököltek, a Szajlai Mákvirág óvoda Fonóházas jelenetet adtak elő, a Mátraderecskei gyermekek Ovisramli zenére táncoltak, a bükkszéki óvodások verssel kedveskedtek a nézőknek. Felléptek még a bükkszenterzsébeti, a tarnaleleszi és a recski óvodások, de Pétervására testvértelepüléseiről, Ceredről és Zabarról is érkeztek gyermekek.

Az apróságok műsora után Bódiné Pető Ilona, pétervásárai óvodapedagógust köszöntötték, aki  negyven év munkával töltött idő után vonult nyugdíjba.

2017. március 20.

Forrás: www.petervasara.hu