A program április 25-én 10.00 órától szekértolással és lagzival indul. A szekértolást úgy kell elképzelni, hogy fröccsbiciklit tolnak fel a főiskola campusáról a kollégiumig, úgy fog az egész kinézni, mint egy igazi lakodalmas menet, csak ez nem igazi, hanem vicces, bohém – mondta el az FM7 rádió gyöngyösi stúdiójában Tóth Sándor általános elnökhelyettes, az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusáról.

Ezt a valódi nászmenethez tartozó történetet megelőzi a mai napon, egy legény-.leánybúcsú is.

De vissza a holnapi programokhoz, lesz foci kupa, és főzőverseny, amelyen bárki indulhat,bármilyen étellel, nevezni pedig akár még a helyszínen is lehet. A Campusról 3 tanár fog zsűrizni, köztük többek között a frissen megválasztott, dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes. Bemutatkozik a Katasztrófavédelem, lesz Tanyasi Olimpia,vidéki stílusú feladatok lesznek ezen, 2 fiú és 1 lány alkotja a csapatot, lesz többek között tojásdobálás, menyecske cipelő verseny, petrencerúd tartás, és egyéb erőnléti és ügyességi feladatok, ami a szervezők állítása szerint nagyon látványos, még akár nézőként is.  Bemutatkozik az Új Nap Egyesület, akik kutyusokkal érkeznek, bemutatót tartanak és adományokat gyűjtenek az állatoknak. Lesz kempo- és aerobic bemutató, délután pedig az összes program eredményhirdetése következik.

Az este folyamán fellép Nagy Krisz és a Dunnákat-Párnákat diszkó és Sub Bass Monster is mikrofont ragad, azért esett rá a választás, mert a hip-hop vonal nagyon népszerű a Campuson és Ő egy ikonikus alakja ennek a vonalnak. Este 10.00 órától pedig a rendezvény tiszteletére újra megnyitja kapuit a Club Bakar. – mondta el az FM7 Café reggeli műsorában Unghváry Tamás az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusának HÖK elnöke.

Az egész napos programok között megtalálható a légvár, ugrálóvár, segway, lesz élő cso-csó, de íjászkodásra is lehetőség nyílik 12.00-tól 14.00 óráig.

A rendezvény Gyöngyös város lakói számára is nyílt és ingyenes.

Forrás: FM7 Rádió
Fotó: http://honlap.karolyrobert.hu/