Augusztus 19-től ismét benépesülnek a futballpályák

Amennyiben a csapatok részéről is elfogadják a MLSZ Heves Megyei Igazgatóság Versenybizottsága által elkészített csoportbeosztás, jövő héten már a sorsolás is elkészül a 2017/18-as Heves megyei felnőtt labdarúgó-bajnokságokra vonatkozóan. A megyei I. és III. osztály őszi idénye augusztus 19-én rajtol, míg a II. osztály csapatai augusztus 26-án kezdik a szezont.

A megyei I. osztály legutóbbi bajnoka, a Gyöngyösi AK az NB III-ba lép, ahonnan a FC Hatvan hat év után búcsúzott, s tér vissza szűkebb hazánk vérkeringésébe. A sereghajtó Nagyréde a megyei II-ben folytatja, míg a 14. helyezett Gyöngyöstarján ugyan nem esett ki, de a klub felnőtt és U19-es csapatát is visszaléptette a folytatástól. A Bélapátfalva és az Energia SC Gyöngyös a másodosztály Keleti, illetve Nyugati csoportjának bajnokként, a Boldog nyugati ezüstérmesként léphet feljebb.

Megyei I. osztály (16): Besenyőtelek SC, FC Hatvan, Hevestherm-Hevesi LSC, Pétervására SE, Heréd LC, Füzesabonyi SC, Maklár SE, Egerszalók SE, Borsodnádasd LASE, Gyöngyöshalász SE, Eger SE, Bélapátfalvai SKE, Felsőtárkány SC, Marshall-Andornaktálya SE, Energia SC Gyöngyös, Boldog SK.

A megyei II. osztály küzdelmeit a tervek szerint két csoportban, huszonkilenc csapat részvételével rendezik. A Nyugati régióba tizenöt, a keletibe tizennégy együttes kapott besorolást. Új csapatként köszönthetjük a Gyöngyöspatát, valamint a harmadik vonalból érkező Domoszlót és az Andornaktálya II gárdáját.

Megyei II. osztály, Keleti csoport (14): Andornaktálya SE II., Markaz FC, Detk SE, Domoszló SK, Eger SE II, Egerszóláti SK, Kiskörei LSE, Kömlő SC, Mátraballai FK, Mátraderecske SE, Poroszló SE, Tarnaméra SE, Tiszanánai FK, Tarnalelesz MSE

Megyei II. osztály, Nyugati csoport (15): Apci TE, Atkári SE, Ecséd SK, Gyöngyössolymosi SE, Gyöngyöspata SE, Hatvani Lokomotív SE, Lőrinci VSC, Abasári SE, Nagyréde SC, Rózsaszentmárton SC, Petőfibányai SK, Szűcsi KSK, Vámosgyörk SE, Visonta SC, Zagyvaszántó SE

A megyei III. osztály a tavalyi tizennégyhez képest a 2017/18-as idényben tizenhat gárda részvételével rajtolhat. A Pély, a Szihalom és az Erdőtelek a megyei II. osztályból érkezve csatlakozik a mezőnyhöz, míg új csapatként az Istenmezeje és a Mátraballa II nevét olvashatjuk.

Megyei III. osztály (16): Vécs KSK, Pély SE, Szihalomi SC, Novaj SE, Noszvaj SE, Mezőtárkányi SE, Mikófalvai LC, Balaton SE, Recsk SE, Istenmezeje SE, Váraszó LC, Demjén FC, Mátraballa II, Erdőtelek SE, Egri Sportcentrum SE, Hevesvezekény SE.

A Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulóját augusztus 9-én rendezik, majd 12-én, 16-án, 23-án és 30-án következnek az újabb játéknapok.

Szerző: KékesOnline, S. K.

Fotó: Czímer Tamás