Hét mérkőzésen három pontot szerzett a férfi NB I 2017/18-as idényében a B. Braun Gyöngyös, miközben az NB I/B-s Balmazújváros vendégeként elszenvedett vereséggel a Magyar Kupa küzdelmeinek is búcsút intett a gárda. A jelenlegi helyzet cselekvésre sarkalja a klubvezetést, az elöljárók a minap régi-új jobbátlövővel kötöttek szerződést. A sor azonban tovább folytatódhat.

– Vélhetően nem teljes az öröme az eddigi szereplés láttán. Hogyan értékeli a csapat elmúlt hetekben mutatott produkcióját?

– Vegyes érzéseim vannak – válaszolt Konkoly Csaba, a gyöngyösiek vezetőedzője. – Amikor reális esélyünk lett volna a pontszerzése, sérülések miatt felfogatott szerkezetű csapatot kellett pályára küldenem. Az Eger, a Komló és a Cegléd elleni vereség egyaránt fájó, ugyanakkor a legutóbbi Budakalász elleni találkozón már olyan erényeket csillogtattunk, amelyek optimizmusra adhatnak okot a jövőt illetően. Tóth Mihály, Hegedűs Márk, Sipeki Levente, Lele Ákos sérülése rányomta a bélyegét az eddigi összteljesítményre. Remélem, hogy mielőbb mindenki teljes értékű játékos lesz.

– Mi az, amit a legfőbb hiányosságként említene?

– Leginkább a védekezésünk sínylette meg a fent említett játékosok hiányát. De kezdhetném azzal is, hogy a nyáron szerződtetett Ante Maric személyében nem sikerült megtalálni azt a játékost, aki a hátsó alakzatban kulcsfigura lehet, majd Hegedüs Márk sérülése után Pedro Martins már „tűzoltóként” érkezett. A kapus és a védelem kapcsolatán is igyekszünk javítani, de támadásban a lövők teljesítményével sem vagyok maradéktalanul elégedett.

– Porondon a csapat megerősítése! Malandrin de Oliveira Rodolfo milyen segítséget jelenthet?

– Nem szeretnénk ha túlzottan is megnőne a légiósok száma, de magyar játékos igazolására ár-érték arányban nincs lehetőség. Rodolfo játszott már Gyöngyösön, emberileg és szakmailag is jó tapasztalatokkal rendelkezik róla a klubvezetés. Balkezes átlövőként rendkívül keresett poszton bevethető, a leigazolásával Mitar Markez is több pihenőhöz juthat. Megoszlanak a feladatok, így végig tartani tudjuk a magasabb hőfokot. A Csurgónak nem tudott segíteni, de nekünk reményeink szerint tud majd.

– A hírek arról szólnak, hogy az érkezők sora tovább bővülhet. Mikor várható újabb játékos és milyen posztra terveznek?

– Ezt a vezetőség döntésén múlik. Nem vagyok híve az idény közbeni változtatásoknak, de az élet most mást hozott. Azokkal igyekszem végig dolgozni a szezont, akiket nyáron kapok. A folyamatos változtatások a futball-csapatokra voltak igazán jellemzők, nem lenne jó, ha ez a kézilabdában is meghonosodna.

– A sérültek rehabilitációja milyen ütemben halad?

– Bizakodóak vagyunk, legkésőbb januárra mindenki ismét hadra fogható lesz. Óriási könnyebbséget jelent ha több játékos áll rendelkezésre, stabilizálhatjuk a védelmet, ami kulcskérdés. Főként decemberben olyan riválisokkal találkozunk, akikkel a középmezőnyért vívhatunk ádáz harcot, ezeket összeszorított fogakkal és hatalmas szívvel küzdve kell lehoznunk.

– Mit vár a vasárnap 18 órakor kezdődő dabasi mérkőzéstől?

– Nincs félnivalónk, ezt mondatja velem a felkészülési mérkőzéseken szerzett tapasztalat is. Habár újonc csapatról beszélünk, a játékoskeret komoly NB I-es tapasztalattal rendelkezik, a sikerek pedig egyre jobban összekovácsolják a gárdát. Érzek némi párhuzamot a tavalyi Budakalásszal. Képesnek tartom a csapatomat a győzelemre, egyértelműen ez a cél. Itt az ideje, hogy megkezdjük a felzárkózást a bajnoki tabellán.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Czimer Tamás