Nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt az NB II Keleti csoportjában az Energia SC Gyöngyös férfi futsalcsapata. A mátraaljaiakra a folytatásban az alsóházi küzdelmek várnak, ahol Csoszánszki Dávidékon kívül a Kecskémet, a Gyömrő, az Újpest, a Gödöllő és a Vác szerepel.

– Jelentős, tizenhárom pontos hátránnyal zártak a már felsőházi MVFC II Berettyóújfalu mögött. Csalódott az alapszakaszbeli szereplés miatt?

– Rapszodikusan teljesítettünk, emiatt csúsztunk ki a felsőházból – válaszolt Berkes László, a gyöngyösiek játékos-edzője. – Több olyan mérkőzésünk is akadt, amikor egyetlen gólon múlt a győzelem vagy épp a pontszerzés. Előzetesen ha azt mondják nem leszünk a felsőházban, bizonyára nagyon csalódott lettem volna. A látottak alapján azonban azt kell mondjam, az erőviszonyoknak megfelelő a helyezésünk.

– Mit gondol, mi az ami hiányzott?

– Fiataljaink még nem elég rutinosak ahhoz, hogy a kiélezett szituációkban minden esetben jó döntéseket hozzanak. Magamat nem számolva, a 27 esztendős Csoszánszki Dávid a legidősebb játékosunk, a felnőttkeretben 17 éves saját nevelésű futsalozók is egyre több játékperchez jutnak. A csapat átlagéletkora alig haladja meg a húsz évet. Ráadásul a már említett Csoszánszki, sérülések miatt legalább 6–8 mérkőzésen nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Megéreztük.

– Ha már így alakult, gondolom szeretnék megnyerni az alsóházi küzdelmeket!

– Az alsóházi csaták rendre késhegyre menő küzdelmet tartogatnak. Nagyon koncentráltnak és motiváltnak kell maradjunk, hogy ne érjen bennünket kellemetlen meglepetés. Persze, szeretnénk minél jobb helyezéssel zárni, de vért kell izzadnunk minden egyes sikerért, ebben biztos vagyok. A csapatok az alapszakaszban megszerzett helyezés alapján bónuszpontokkal kezdik az újabb sorozatot. A Kecskemét hét, mi öt, a Gyömrő négy, az Újpest három, a Gödöllő kettő, a Vác egy ponttal indul. Eléggé együtt van így ez a mezőny.

– A fiatalok szerepeltetése továbbra is hangsúlyos marad?

– Hogyne! Ezen nem szeretnénk változtatni, nagyon fontosak nekünk a helyi fiatalok. A közvetlenül a felnőttcsapat hátországának számító U18-as korosztály kiválóan szerepel, nagyon sok ügyes gyerek csiszolja nálunk a tehetségét. Ők jelentik a jövőnket!

Az alsóházi menetrend:

Március 12., hétfő, 20.50: Újpest FC-220 Volt–Energia SC Gyöngyös
Március 19., hétfő, 19.00: Energia SC Gyöngyös–Scoregoal Kecskeméti FC
Március 26., hétfő, 21.00: UFC Gyömrő–Energia SC Gyöngyös
Április 9., hétfő, 20.00: Vác Futsal SE–Energia SC Gyöngyös
Április 16., hétfő, 19.00: Energia SC Gyöngyös–Covritas Futsal Gödöllő
Április 23., hétfő, 19.00: Energia SC Gyöngyös–Újpest FC-220 volt
Április 30., hétfő, 20.00: Scoregoal Kecskeméti FC–Energia SC Gyöngyös
Május 7., hétfő, 19.00: Energia SC Gyöngyös–UFC Gyömrő
Május 14., hétfő, 19.00: Energia SC Gyöngyös–Vác Futsal SE
Május 18., péntek, 19.30: Covritas Futsal Gödöllő–Energia SC Gyöngyös

Szerző: KékesOnline, Sike Károly
Fotó: Albert Péter