Hetes-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat egyik játékosával beszélgetünk. Hogyan töltötte a hetét, mi történt a csapat háza táján, jól sikerült a következő ellenfél elleni felkészülés? Aki ezen a héten jelent: Gerdán Tibor, a HE-DO B.Braun Gyöngyös védekező-specialista beállója.

– A gyöngyösi sportcsarnokot szerdától a Junior Ökölvívó Országos Bajnokság résztvevői vették birtokba, így a csapat ettől a naptól kezdve egészen szombat délutánig Mátraházán készül a Cegléd elleni következő hazai mérkőzésre. Mivel vasárnap játsszuk a bajnokit, hétfőn nem volt edzésünk. Szerdán egyet edzettünk Mátraházán, csütörtökön kettőt, pénteken a taktikai felkészülés volt a középpontban. Szombaton térünk vissza Gyöngyösre – mondta Gerdán Tibor beálló.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös csapatának így már a meccs előtt magasra tették a lécet: a megszokott gyöngyösi sportcsarnok helyett a több száz méter szintkülönbséggel feljebb levő Mátraházán kellett gyakorolniuk.

– Szerencsére nem volt benne az edzéstervbe a Kékestetőre való felfutás. Máskülönben ideálisak voltak itt is a körülmények, korábban a B-válogatottal készültem már Mátraházán. A csapat hangulata remek, hiszen még veretlenek vagyunk a szezonban. Ez az edzések légkörét is meghatározza, vidáman és erőtől duzzadva készülünk az újabb két pont megszerzésére. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható a Cegléd ellen – jelentette ki a beálló.

A csapat első bajnokiját pénteken, a másodikat szombaton vívta, a Cegléd ellen vasárnap játszik, de a jövőben lesz hétközi forduló is.

– Személy szerint a pénteki vagy szombati időpontot jobban kedvelem, hiszen utána van ideje mindenkinek hazalátogatni a családjához. Ez egy vasárnap délután játszott bajnoki esetében nem mindig jön össze. Viszont a Cegléd után legközelebb csak szeptember végén lesz meccsünk, így annyira nem kesergek az időpont miatt – mondta a védelem tengelye.

A Cegléd ellen július végén felkészülési mérkőzést játszott a Gyöngyös, amit 4 góllal nyert meg, az előző szezonban viszont oda-vissza kikapott aktuális riválisától, amely két győzelemmel kezdte meg idei szereplését.

– A felkészülési meccsen aratott siker adhat némi önbizalmat, ám ezen az összecsapáson egyik csapat sem éles meccs üzemmódban játszott – közölte Gerdán Tibor.

A beállót támadásban évek óta ritkán látni, így neve mellett kevés szerzett gól szerepel. – Ettől függetlenül az elsősorban csak védekezésben számításba vett játékosok is gyakorolják a támadást az edzéseken. Ilyenkor jól megy nekem a góllövés, így nem okozna gondot egy kivédekezett helyzet után fennmaradnom a pályán – magyarázta a játékos.

A csapat péntek este a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválon lép fel. – Mivel vasárnap este játszunk, így ezen kívül más programot nem szerveztem magamnak a hétvégére. Éles meccsek előtt szeretek fejben is jól felkészülni az ellenfélre – mondta.

Gerdán Tibor januárban igazolt a Gyöngyöshöz, korábban Balatonfüreden együtt játszott Gábori Mátéval, a HE-DO B.Braun Gyöngyös jobbszélsőjével.

– Máté sokat segített megismerni a várost. Egészségügyi okokból gluténmentesen kell étkeznem, szerencsére több gyöngyösi étteremben is vannak ilyen ételek. De Budapest sincs messze a várostól, ahol sok ilyen jellegű helyet lehet találni – magyarázta a beálló.

2018. szeptember 14.