Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat utolsó összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. A Magyar Kupa harmadik fordulójában Gábori Máté kilenc gólt szerzett a Hatvan ellen. A csupaszív jobbszélső tagja a csapaton belüli MOVEMBER kommandónak is, a hétvégén pedig tartós élelmiszer adományokért kampányol majd Gyöngyösön.

 

– Tizenöt gól volt eddig a csúcsom, amit profi karrierem során elértem még a Vác színeiben. Igaz, abból tízet hétméteresből szereztem. Akciógólok tekintetében valóban kimagasló volt a Hatvan elleni Magyar Kupa mérkőzésen szerzett kilenc találatom – mondta Gábori Máté.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös jobbszélsője a bajnoki meccseken általában csereként jut szóhoz, ám a Magyar Kupa harmadik fordulójában végig játszotta a mérkőzést. – A posztomon szereplő Urán Egonnak volt egy kisebb sérülése, ezért csere nélkül vittem végig a meccset. Nem tagadom, megizzadtam, futós kis mérkőzés volt, amiket személy szerint jobban kedvelek, mint a nagy taktikázásra épülő összecsapásokat. Örülök, hogy kijött a lépés. Ha egy papíron gyengébb ellenfél ellen hibázol, könnyen megtalálnak a kritikusaid. Remélem, ezt az iramkézilabdát a Telekom Veszprém elleni következő hazai mérkőzésünkön is jól tudjuk majd alkalmazni – vélekedett a jobbszélső.

Gábori Máté egyik azon kézilabdásoknak a HE-DO B.Braun Gyöngyös csapatán belül, akik november elején csatlakoztak a MOVEMBER kampányhoz, azaz egész hónapban növesztik a bajuszukat, amivel a prosztatarák szűrés fontosságára szeretnék felhívni a férfiak figyelmét.

– Egy picit már kellett igazítanom rajta, de azért becsülettel megvárom a hónap végét. A csak bajusz kompozíció nem áll annyira jól nekem, a körszakáll lenne a vágyam, de annyi szőr nem nő az arcomon. Decemberben ezért levágom a bajuszomat, és marad a borosta. Ettől függetlenül egy percig nem bántam meg, hogy csatlakoztam a MOVEMBER kampányhoz – magyarázta Máté.

A csapat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétvégi tartós élelmiszer gyűjtésében is részt vesz a gyöngyösi Tescoban, ahol a játékosok a vásárlókat arra próbálják rávenni, hogy nagybevásárlásuk során a rászoruló családokra is gondoljanak.

– Már tavaly is részese voltam ennek az eseménynek. Szerintem pozitív üzenet szurkolóinknak, hogy a HE-DO B.Braun Gyöngyös összes csapata a vezetőséggel együtt támogatja ezt a nemes kezdeményezést. Remélem, hogy sok tartós élelmiszert tudunk majd összegyűjteni a hétvégén – mondta Gábori Máté.

2018. november 21.

Kékes Online