Fotó: Totisz Tamás

Magyarország egyik, ha nem a legbájosabb énekesnője érkezik Gyöngyösre szombaton. Péter Szabó Szilvia 19 órától a Belváros téren varázsol ünnepi hangulatot csilingelő hangjával. Interjúnkban kérdeztük a koncertről, a 2018-as sikerekről és az ünnepről is.

– Ha az ember Téged hallgat, a csodálatos hangod segítségével még akkor is ünnepi hangulatba kerül, ha egyébként nem kimondottan karácsonyi a zene.
– Köszönöm, ha így gondolod. A mostani műsoromban az ismert, nagy slágereket hozom majd, ezek mellett meglepetéseket, és az egész miliővel szép élményt szeretnénk nyújtani a közönségnek.

– Ha az ember szülővé válik, akkor hirtelen ismét szebb lesz az ünnep, mint a gyerekkorban, nem? Édesanyaként biztos Te is tapasztalod ezt.
– Nincs is sok a karácsonyig, persze, hogy nálunk már odahaza mindenki adventi hangulatban készül az ünnepre. De nem csak otthon, a koncerteken is: akusztikus hangszerelésben szólalnak meg a dalok, szóval a műsorra visszatérve is azt mondhatom – magamat ismételve – szép élmény lesz.

– Egy gyermek persze „idő- és ezzel együtt térbeli korlátokkal” is jár. Nem nehéz összeegyeztetni az Édesanya szerepet a folyton úton, színpadon, stúdióban lévő énekesnőével?
– Egyáltalán nem, sőt! Én igazából azt nem értem, hogy a normál, hivatali munkarendet hogyan lehet bírni anyukaként. Az így dolgozó túlnyomó többség előtt én megemelem a kalapomat, minden elismerésem az övék. A saját személyes időbeosztásommal szerintem könnyebben elboldogulok, ráadásul főnököm sincs, aki beleszólna.

– Mesélted nekem, hogy régen millió kagylót kaptál a rajongóktól, miután egy bulvárlap arról cikkezett, gyűjtöd ezeket, pedig ennek semmi alapja sem volt. Ezek után az interjúra nem készültem Veled kapcsolatos hírekkel, inkább személyesen Tőled kérdezem meg, hogy mi újság?
– Köszönöm szépen, minden rendben. Mondjuk épp most orvosnál jártunk a gyermekkel, de hát ez az ősz végi, tél eleji időjárás vonzza a megfázásos tüneteket, úgyhogy nincs ebben semmi különös. Nagyon jól megy a legutóbbi, „Ébredő” című lemez, sikeresen lezajlott a turné, igaz, nagyon elfáradtunk a végére, de jön a karácsony, majd feltöltődünk. Persze addig is sokat találkozhatok a közönséggel, ami jó, de utána már a családé lesz a főszerep. A végeredmény még titok, de annyit elárulok, hogy közben a háttérben is folyik a munka nagy erőkkel. Sok dologgal készülünk, aminek reményeink szerint mindenki örülni fog majd. Szóval egyszerre dolgozunk maximális erőbedobással és közben készülünk az ünnepekre.

– Mi lesz a karácsonyi program?
– Csak a “szokásos”, mint szerintem a legtöbbeknél. Szenteste együtt leszünk otthon, aztán karácsony első és második napján jöhetnek a rokonlátogatások. Így szeretem: a hagyományok szerint. De még azelőtt, most szombaton találkozunk Gyöngyösön, a Belváros téri adventen.

 

2018. december 14.

Kékes Online, Bodnár Ádám

Fotó: Facebook, Péter Szabó Szilvia hivatalos oldala/Totisz Tamás