A 2017 szeptemberében útjára induló „Detki Gyöngyszemek” programsorozat részeként újabb gyöngyszem mutatkozik be az érdeklődőknek januárban. A kezdeményezés megálmodójával, Gál Piroska falugazdásszal már harmadik alkalommal beszélgettünk, ezúttal a tavaly év végi ünnepükről és a soron következő kiállításokról is mesélt a Kékes Online olvasóinak.

  • Mi történt a legutóbbi beszélgetésünk óta?

A „Detki Gyöngyszemek” elnevezésű, a falu tehetségeit bemutató nagy sikerű rendezvénysorozat, 2018 decemberében különleges ünnepi műsorral állt elő. Az esemény helyszíne a detki Mentaház volt, ahová minden kiállítónkat meghívtuk egy közös ünneplésre, szereplésre. Kíváncsi voltam, hogy a kiállításaik óta milyen új alkotásaik születtek. Bátran mondhatom, mindegyikük kiemelkedően tehetséges, s csodálatos munkáik mindenkit lenyűgöztek. Felsorolni is nehéz, hányféle technikával készült szépségben gyönyörködhettük! Volt ott hímzés, horgolás, papírfonás, fotók, rajzok, origami, transzfertechnika, festés, gyöngyfűzés, fa- és agyagmegmunkálás, csuhézás.

  • Milyen programot szerveztek a kiállítóknak?

  • Dal- és táncesttel készültünk, de volt tombola, meglepetésként pedig készítettem egy összefoglaló kiadványt az évadról. Nemcsak a kiállítóink térhettek haza ezzel a könyvvel, a vendégek számára is készült egy másik példány, mely a kiállítóinkat mutatja be. Bízom benne, hogy szép emlékként szolgál majd mindannyiunk számára.

 

  • Most januárban két programjuk is lesz. Mi várja az érdeklődőket?
  • Az idei év első gyöngyszeme Gecséné Májer Veronika, aki január 25-én, 17 órától mutatja be gobelin munkáit. A kiállítás alkotásai most is három napig láthatóak majd, január 28-30-ig, 13 és 17 óra között lehet megtekinteni a munkákat. Készülünk egy újdonsággal is, meghirdettük az „Ötórai teát”, melyet a kiállítások utolsó napján tartunk majd. Az első közös teázás január 30-án, szerdán lesz, ahol a baráti beszélgetés mellett Zódor Melinda (http://www.detkichilis.hu/) kóstolóval egybekötött, a CBD kender gyógyhatásairól szóló előadását is meghallgathatjuk. Mindkét eseményre, sok szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

2019. január 20.

Szerző: Kékes Online

Fotó: beküldött, Gál Piroska