A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal negyedik alkalommal rendezte meg az ország egyik legnagyobb energiaipari eseményét. Az Erőművek Éjszakáján az MVM Mátra Energia Zrt. is nagy várakozással fogadta a látogatókat.

Hogyan jut el a meleg és a tiszta víz az otthonainkba, miként állítják elő az áramot, és hogyan tudjuk újrahasznosítani a hulladékot? Az erőművek idén is megnyitották kapuikat a látogatók előtt, akik betekinthettek az ország működő energiatermelő létesítményeibe és kérdéseikre első kézből kaphattak választ. Lehetőséget kínálva ezzel számukra, hogy bejárják a területet, megismerjék és megértsék az energiatermelés folyamatát, valamint megismerhessék a fenntartható energiatermeléshez kapcsolódó technológiákat. Az Erőművek Éjszakáján a fogyasztók számára jobban láthatóvá válthatott az energiaelőállítás folyamata és ami mögötte van. A borús idő ellenére majdnem teljes létszámmal – több száz résztvevővel – és jó hangulatban zajlott le a várva várt esemény az MVM Mátra Energia Zrt.-nél is. Ez alkalommal az erőmű mellett a visontai és a bükkábrányi bánya hétköznapjaiba, valamint az ott zajló munkálatokba is betekinthettek a látogatók. A szakemberek előadást tartottak többek között az energiatermelés folyamatáról, az energia hatékony felhasználásáról. A lignitbázisú villamosenergia-termelés technológiája mellett a zöld átállás jegyében az erőmű modernizációja, jövőképe is fontos helyet kapott a bemutatók során.

Az Erőművek Éjszakája az érdekességek megismerése mellett arra is lehetőséget ad, hogy elismerésünket fejezzük ki azok előtt a szakemberek előtt, akik a nap 24 órájában gondoskodnak az ország és háztartásaink energiaellátásáról.

(X)

2023. november 20.