Már évek óta hagyomány, hogy télen Kékestetőn összegyűlik több mint száz tűzoltó, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. Így történt ez idén február 7-én is: az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Si- és Téli Terepfutó Versenyt.
Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn több mint százan jelentek meg csütörtök reggel, az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. Sokan családtagjaikkal együtt jöttek. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről.

A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot, délelőtt tíz órakor pedig már rajthoz is állhattak a futók: egy rövid technikai értekezlet után először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek, nem könnyű pályán. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű természeti környezetben háromezer métert futottak, a férfiak pedig egy hatezer méteres távot teljesítettek, több mint háromszáz méter szintkülönbséggel. A pálya erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban vezetett keresztül.

A terepfutóverseny győztese a nők mezőnyében Istványi Nóra és dr. Antalicz-Gergelics Natália, míg a férfiak között Nemes Bálint és Hajnal Sándor lett.

A tűzoltók sí- és snowboardversenye délután fél kettőkor kezdődött. A verseny egy négyszáz méteres pályán, műlesiklás stílusban zajlott, a dobogóra pedig a legjobb időt teljesítő versenyzők állhattak fel. A síelők aranyérmét végül Horváth Orsolya, Beck Roland, Juhász Péter, Tanka László és Berta Bence nyakába akasztották a szervezők.

A dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt érmeket, okleveleket és ajándékutalványokat Tanka László tűzoltó ezredestől, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől és Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület egy különdíjat ajánlott fel, amelyet Baukó Péter vehetett át a rendezvény legaktívabb sportolójaként. Ő futásban, snowboardozásban és síelésben is próbára tette magát, ráadásul két számban is sikerült dobogós helyen végeznie.

Forrás: http://heves.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy. Fotógaléria az eseményről itt tekinthető meg.