Az AM ASzK – Pétervásárai Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája végzőseinek ballagása idén igazán rendhagyóra és látványosra sikerült: az ünnepség 30 mezőgazdasági gép felvonulásával vette kezdetét.

Tóthné Utasi Ilona, az intézmény megbízott igazgatója kérdésünkre elmondta, Pétervására idén ünnepli várossá avatásának 30. évfordulóját, e jubileum tiszteletére szervezték a nem mindennapi, látványos menetet. A kezdeményezéshez a település, valamint a környék mezőgazdasági vállalkozóit is sikerült megnyerniük, az ő traktoraikat vezették a végzősök és az egykori tanítványok.

Megtudtuk, hogy az egyik jármű volánjánál egy nagypapa ült, aki 50 évvel ezelőtt szintén a pétervásárai iskolában végzett, épp úgy, mint idén unokája.

Ma délután 17 mezőgazdasági gépész, 9 érettségire készülő diák és 8 technikus búcsúzott tanáraitól, diáktársaitól, s az intézménytől. Az biztos, hogy nemcsak az iskolában töltött évek, de a nem mindennapi ballagás is életre szóló élménnyel és emlékkel gazdagította őket.

2019. május 3.

Korepta Lilla

Fotó: Gál Gábor