Három iskola, hat csapat, hét állomás és csaknem hat kilométer: ez számokban a Markazi-tó körül első alkalommal megrendezett logikai geolokációs, kódtörő verseny mérlege. A túrával egybekötött megmérettetésen a kisnánai, a domoszlói és a markazi iskolások vettek részt. A rendezvény egyben főpróba is volt, hiszen a markazi iskola az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központjának szakmai támogatásával meghirdette május 31-ére ugyanezt a felépítésű vetélkedőt a vármegye általános iskolái számára.

Egy mobil applikáció segítségével, QR kódot keresve oldották meg a feladatokat: szelfiztek a tóval, megtalálták a hiányzó puzzle darabokat, logikai feladványokkal birkóztak meg.

Idén először csatlakozott a markazi iskola az országos digitális témahéthez, mindjárt egy sajátos, egyedi rendezvénnyel, tudatta portálunkkal Kerekes András. A tagintézmény igazgatója elmondta, hogy a Domoszlói III. András Általános Iskola Markazi Várvölgye Tagintézménye hagyományteremtő céllal először szervezett egy logikai geolokációs vetélkedőt „Alkoss az elméddel, mozogj a természetben!” címmel a Markazi-tó körül.

A napokban megrendezett vetélkedőn a tanulók az iskola udvaráról indultak, a tavat megkerülve a Szent István park volt a célállomásuk. Minden csapat mellett volt egy pedagógus és a feladatok megoldásához szükség volt csapatonként egy mobiltelefonra is.

„Összességében a diákok számára pozitív élmény volt ez a nap, hiszen e komplex vetélkedőben mindenki megtalálta a kedvére való elemet. Nem csupán logikai feladatokat oldottak meg a tanulók, hanem a tájékozódási képességükre és a digitális kompetenciáikra is szükségük volt, amellett, hogy gyönyörű környezetben mozoghattak, sétálhattak a tagintézmények diákjai is ismerkedhettek egymással. Mindegyik csapat sikeresen teljesítette a távot. A díjakat Szlama Tiborné igazgatóasszony és Holló László, Markaz polgármestere adta át. Ez alkalommal az első helyet a Bitto osztag szerezte meg, a markazi 7. osztály tagjai: Gál Balázs, Németh Tiffani, Sztankó Bálint és Zaklócki Bence” – mondta el Kerekes András.

Hozzátette, hogy a rendezvény egyben főpróba is volt, hiszen a markazi iskola az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központjának szakmai támogatásával meghirdette május 31-ére ugyanezt a felépítésű vetélkedőt a megye általános iskolái számára a tó körül. A verseny címe: Kódtörő: Honismereti, geolokációs kódfejtő csapatverseny címmel.

2024. 04. 14.
Fotó: beküldött