A Challange Day, vagyis a kihívás napja Kanadából indult világhódító útjára 1982-ben, amikor két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. Magyarországon 1991-ben rendezték meg először azzal a céllal, hogy felhívják a lakosság, az önkormányzatok és tanintézményeinek figyelmét a testmozgás fontosságára, az egészséges életmódra.

Az idei, május 29-én zajló megmérettetéshez Pétervására Város Önkormányzata is csatlakozott. A város főterén 9 órakor kezdődtek a programok, ahol Eged István polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd felhívta a figyelmet a mozgás, a sport és az egészségtudatos életmód fontosságára.

A közös, zenés bemelegítés követően – a 30 éve várossá nyilvánított település előtt tisztelegve – a legkisebbek egy 30 méteres, az iskolás korosztály és a felnőttek pedig egy 1989 méteres futóversenyen vehettek részt. A nap folyamán erősítő edzést tartottak, de a résztvevők kipróbálhatták a nordic walking testedzést is. A legbátrabbak még egy traktor megmozdítására is vállalkoztak, de volt olyan elszánt jelentkező is, aki egyedül próbálta meg arrébb húzni a nagy gépet.

A sportos eseményen asztalitenisz, taqball, tollaslabda, röplabda, ügyességi játékok és váltóversenyek is várták a mozogni vágyókat. A rendezvényen közel 400 gyermek és felnőtt sportolt együtt.

2019. május 30.

Kékes Online

Fotó: beküldött