A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a település elejét és végét jelző táblák között teljes terjedelmében felújítják az Egri utat.

Az útburkolatot felmarják és újraaszfaltozzák, illetve a legproblémásabb helyeken lokális pályaszerkezet cserét hajtanak végre. Hidak és járdák újulnak meg, öbölszerű buszmegállókat alakítanak ki, s a csapadékelvezető rendszert is korszerűsítik.

A 2,3 kilométer hosszú szakaszon a táblákat is kicserélik, és tartós útburkolati jeleket festenek fel. Mintegy 600 méteren egyrétegű kopóréteg cserét végeznek, a fennmaradó szakaszon pedig kétrétegű kopó- és kötőréteg csere történik. Ahol szükséges, ott áthelyezik a közműveket a közeljövőben induló, hazai forrásból megvalósuló beruházás során.

Kovács András, a település polgármestere kérdésünkre elmondta: már nagyon régen várták a beruházást, mert a megnövekedett teherautó forgalom miatt több helyen annyira tönkrement az út és a hozzá közvetlenül csatlakozó járda felülete, hogy veszélyeztette az itt élők biztonságát. Az Egri úton sok idős ember lakik, s számukra különösen fontos, hogy jó minőségű, biztonságos úton közlekedhessenek. Ezen az útszakaszon található a községháza is, így hamarosan az ide érkezők is új úton juthatnak el a hivatalba.

Szerző: Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Gál Gábor

2019. 10. 10.