Dobróka Tamás, a HE-DO Kft. tulajdonosa 4000 darab orvosi maszkot adományozott a gyöngyösi Bugát Pál Kórház és a Mátrai Gyógyintézet részére.

A gyöngyösi térség egyik legjelentősebb magyar tulajdonú vállalkozásának adományát a tulajdonos ma személyesen adta át mindkét intézménynek. Az egészségügyi dolgozók, orvosok és nővérek védelmét segítő speciális felszerelésből 2000 darab Gyöngyösre, 2000 darab pedig Mátraházára került.

A Kékes Online kérdésére Dobróka Tamás úgy fogalmazott: családja évtizedek óta kötelességének tartja a rászorulókról való gondoskodást, s azt érzik, hogy a mai helyzetben a felelősségvállalás és az egymásnak segítés még nagyobb érték, mint máskor. Ezzel az adománnyal egyúttal arra is szeretnék felhívni mindenki figyelmét, hogy akinek van lehetősége, tegyen embertársaiért.

A cégtulajdonos a Mátrai Gyógyintézetnek is 2000 orvosi maszkot adományozott

Mint elmondta, bízik abban, hogy ha ezt a fegyelmezettséget tartja az ország, akkor mielőbb véget ér a nehéz időszak. Arra kért mindenkit, hogy tartsuk be a járvány visszaszorítása érdekében hozott szabályokat: fizikailag maradjunk távol egymástól, aki tehet, az pedig maradjon otthon.

Dobróka Tamás azt is elárulta, hogy a HE-DO Kft. már egy hónapja kidolgozott egy stratégiát, amely szabályozza a fertőtlenítési folyamatokat és a fizikai távolságtartást is a cégnél. Emellett az összes munkavállaló, akinek a munkája ezt lehetővé teszi, már hetek óta otthonról dolgozik. Mint elmondta, minden héten körlevélben tájékoztatják a munkavállalóikat az egészségük védelmében hozott döntésekről, higiéniai szabályokról és az új típusú munkavégzési lehetőségekről.

Hozzátette, családjával együtt kiemelt figyelmet fordít az egészségmegőrzésre és a megelőzésre, ezt a gondoskodást pedig a cég mindennapjaiba is igyekeznek minél hatékonyabban beépíteni, dolgozóik folyamatos egészségbiztosítása mellett soron kívüli vizsgálatokon, illetve szűréseken is részt vehetnek a munkavállalóik. A HE-DO Kft. jelenleg több száz főt foglalkoztat, s az elmúlt napokban, hetekben több olyan intézkedés is történt, amely az alkalmazottak biztonságérzetét is növelheti: mindenkit elláttak megfelelő mennyiségű szájmaszkkal, de fertőtlenítőszereket is kaptak az ott dolgozók.

A cég működését a tulajdonos stabilnak tartja, nyilván az új helyzetből adódó kisebb-nagyobb adminisztratív nehézségekkel. Mint fogalmazott, fegyelmezettek és bizakodóak, sőt, rengeteg hasznos tapasztalatot szereztek.

Kiderült, hogy nagyon sok adminisztratív munkafolyamatot képesek vagyunk zökkenőmentesen és precízen megoldani a távolból is. Az otthoni munkavégzés munkavállalóink biztonságát, esetenként a munka hatékonyságát is növeli, nem utolsó sorban pedig az utazással járó környezeti terhelést csökkenti – zárta szavait Dobróka Tamás.

Kékes Online, Zelei Dániel

Fotók: Czímer Tamás

2020.04.03.