Feledhetetlen nyári élményeket ígér az Egererdő Zrt. nyári, szilvásváradi tábora. A programok között vadles és éjszakai bátorságpróba is szerepel.

Életre szóló erdei kalandok

Jelenlegi is nagy sikerrel zajlik az Egererdő Menő tekergő napközis tábora, s a gyerkőcök a következő héten sem maradnak izgalmas, erdei kalandok híján. Augusztus 3-tól, egy héten át ugyanis bentlakásos táborban ismerkedhetnek meg a diákok Szilvásvárad természeti kincseivel, az erdők varázslatos élővilágával – mondja kérdésünkre Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője. A programelemek közt szerepel a szemet gyönyörködtető Fátyol-vízesés, de nem maradhat ki az ősemberbarlang titkainak felfedezése, a sziklaforrás, és természetesen a helyi erdészek munkájába is bepillantást nyerhetnek a táborlakók.

Izgalmas éjszakai túrák

Nemcsak a táborozók, az Egererdő munkatársai is izgatottan várják már a gyermekekkel való találkozást, s igazán különleges programokkal is készülnek a csemetéknek. A legbátrabbak éjszakai, a korán kelők hajnali programokon is részt vehetnek, az erdőpedagógusok késő esti vadlest, éjszakai erdőhang-hallgatást és bátorságpróbát is szerveznek a gyermekeknek. Mindezek mellett a szabadtéri erdei múzeumban és a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumban is végigkalauzolják majd a táborozókat, akik a településen lévő attrakciókat is megismerik. Ellátogthatnak az Orbán-házba, de a méltán híres Lipicai ménes múltját és jelenét is kutathatják, s természetesen a lovas program sem maradhat el.

Az augusztus 3-án induló táborra még nem késő jelentkezni Zsidai Sára Eszternél, a szilvásváradi erdészet munkatársánál: zsidai.sara@egererdo.hu

Kalandra fel!

 

2020. július 30.

Korepta Lilla

Kiemelt képünk illusztráció.