Sági Ferenc polgármester a helyi lakosság bevonásával közösségi faültetést szervezett, melynek célja az esztétikusabb és egészségesebb környezet kialakítása volt. A fákat az Agrártárca által életre hívott Településfásítási program keretében nyerte a település.

A kezdeményezésnek köszönhetően a község több pontja is kizöldült, így a strandfürdő előtti-, a központi-, valamint a Dózsa és az Árpád út elágazásánál lévő parkok, a játszótér, és a fürdő területe is. A strand előtti park átalakítása már korábban megkezdődött, s az eredmény igen látványos: a gazos, elhanyagolt területből rendezett zöldfelületet kialakítása van folyamatban, padokkal, ösvényekkel, őshonos növényekkel. A beruházást a Belügyminisztérium is támogatta.

Bükkszéken több fejlesztés is folyamatban van, a csapadékvíz elvezetési rendszer korszerűsítése és az ehhez kapcsolódó víztározó tisztítása, rendbetétele is zajlik. A falu sikeresen pályázott a Magyar Falu Program több kiírására is, a hazai forrásból származó támogatásból orvosi műszereket és falubuszt szereztek be.

2021. 05. 23.
Kékes Online, Burián Orsolya