Idén hatodik alkalommal várja a Mesetábor lakóit a Visontai Községi Könyvtár. Váradi Zsoltné könyvtáros megkeresésünkre az intézmény történetéről, a Mesetábor programjairól, a könyvtár szolgáltatásairól is beszélt.

Mióta működik a településen könyvtár?

A Visontai Községi Könyvtár 1961 februárjában nyitotta meg kapuit az olvasók előtt, azóta folyamatosan üzemel. A koronavírus-járvány előtt átlagosan napi 17 fő látogatta könyvtárunkat. A május 6-ai újranyitás óta sajnos csökkent az ide járók száma, de reméljük, idővel újra gyarapodni fog olvasóink száma!

A kölcsönzésen túl milyen egyéb szolgáltatásokkal kedveskednek a látogatóiknak?

A könyvkölcsönzés mellett lakossági internet-szolgáltatás, irodai szolgáltatások mellett – fénymásolás, szkennelés, nyomtatás, faxküldés – szükség esetén önéletrajz készítésében, kártyás telefonos adategyeztetésben és oltásregisztrációban is segítjük a hozzánk forduló lakosokat.

A tábor plakátján az olvasható, hogy újra vár a Mesetábor. Ezek szerint ez egy visszatérő nyári program?

A Mesetábort 2016 óta rendezzük meg, idén hatodik alkalommal, 6-10 éves gyermekek számára. Délelőttönként meséket olvasunk, papírszínházat nézünk, majd játszótérre megyünk. Az ebéd utáni sziesztában a kicsik megnézhetik a délelőtt megismert mesék közül valamelyik alkotás rajzfilm változatát, majd kézműves foglalkozáson vehetnek részt. Ezek is a reggeli meséhez kapcsolódnak. A tábor 5 napja alatt a gyerekek elkészítik vándortarisznyájukat, melynek jelképes tartalma segít megőrizni a tábor ideje alatt szerzett élményeket. Idén július 5. és 9. között várjuk a gyermekeket.

Hány főnek hirdetik meg a programot?

A Mesetáborba minden évben 15 fős létszámot vállaltuk, s nagy örömünkre mindig teltházzal tudtuk megtartani rendezvényeinket. Idén is körülbelül ennyi gyermeket várunk. Mivel egész napos kedves kis programokat kínálunk, hamar betelik a létszám.

 

2021. június 9.

Szerző: Kékes Online, K. B.

Kiemelt képünk illusztráció.