A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Csernely belterületén újította fel az aszfaltburkolatot a HE-DO Kft. A kivitelezés részeként a szakemberek az itt található, 1958-ban épült vasbeton híd javítását is elvégezték.

A 2508-as jelű út 11+524-es és 12+655-ös kilométerszelvénye között épített új aszfaltburkolatot Csernely belterületén a HE-DO Kft. A szakemberek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu központjában található, 1958-ban tartós vasbeton lemezekből épült Csernely-patak hídját is felújították.

A kivitelezési eljárást a munkálatokra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki többek között a burkolat szélének megrepedezése és az útpadka helyenkénti felmagasodása miatt. A kötőzúzalékos aszfaltmakadámból épült pályaszerkezet felülete az elmúlt évek során egyenetlen lett, süllyedések, felgyűrődések, valamint kátyúk keletkeztek rajta. A beruházást a HE-DO Kft. konzurciumban nyerte el a KM Építő Kft.-vel.

„A munkaterület március 16-án történő átvétele után az ideiglenes forgalomtechnikai táblázásokat követően a vízelvezető árkok tisztítására, a padkák nyesésére, a kapubejárók átépítésére, valamint átereszek és burkolt vízelvezető meder kialakítására került sor. Az alsó kiegyenlítő aszfaltréteg május elejére készült el, majd a burkolatban található közműszerelvények szintbe állítását követően a kopóréteget május végére építették meg kollégáim. Az építési szakaszon található Csernely-patak hídjának felújítását váltott félpályás zárás mellett valósítottuk meg, első ütemben a jobb oldali, majd a bal oldali szerkezeti elemek újjáépítésével. A hídon többek között megtörtént a vasbeton pályalemez javítása, a teljes szigetelés úszólemezek építésével, a burkolati rétegek cseréje, de új hídkorlátot, szolgálati lépcsőt és folyókákat is építettünk rajta. Június elején a padkaszerkezeten végzett utolsó simításokkal párhuzamosan kialakítottuk a végleges vízszintes és függőleges forgalomtechnikai elemeket” – mutatta be a kivitelezés folyamatát Reichardt Jenő, a HE-DO Kft. salgótarjáni telephelyének főépítésvezetője.

A HE-DO Kft. a műszaki átadás-átvételt június 22-én kezdte meg egyhetes előteljesítés mellett.

 

2021. július 8.