Az Axis Bentonit Ásványianyag Feldolgozó Kft. egy több generációs családi vállalkozás, mely 2005 óta gyárt természetes bentonit alapú natúrkozmetikumokat és állatápolási termékeket térségünkben. A nemesagyag különleges tulajdonságainak is köszönhetően kínálatuk iránt egyre többen érdeklődnek.

Az új épület átadóján elhangzott, az 1224 négyzetméteres üzemcsarnok az új fejlesztésű termékeik gyártására szolgál majd.
Horváth László, a térség országgyűlési képviselője az eseményen úgy fogalmazott: az Axis Bentonit Kft-nek különösen szép története van, melyet évtizedek alatt írt meg egy család. A történet idővel példává érett, mely azt üzeni, az észak-hevesi térségben is érdemes álmodni, dolgozni, tervezni, szívósnak és innovatívnak lenni.
Hozzátette: Magyarország Kormánya az elmúlt években több száz millió forinttal támogatta a vállalkozást, mely bentonit alapú állategészségügyi és állatápoló, valamint gyógyhatású natúrkozmetikumokat és étrendkiegészítőket gyárt. “Az Axis Bentonit Kft-t vezető Szántó László és családja bebizonyította, hogy kemény munkával, hittel, kitartással kiemelkedő eredményeket lehet elérni! Büszkék vagyunk rájuk! Értékteremtő munkájukat a jövőben is támogatjuk! Jómagam pedig maradok hűséges vásárlójuk is, hiszen évek óta rendszeresen veszem és használom kiváló termékeiket!” – mondta Horváth László.
Az új, zöldmezős beruházás során egy 1200 négyzetméteres gyártócsarnokot építettek fel egyetlen esztendő alatt, s új munkahelyeket is teremtettek.
Jelenleg 67 embernek adnak munkát a térségben, de további 20 fő felvételét tervezik.

 

2022. március 24.

Kékes Online

Fotó: Lénárt Márton