Szemétszedéssel egybekötött túrára hív a Mátra Sportegyesület április 2-án, szombaton.

Elkötelezett csapatunknak fontos, hogy környezetünk és annak biodiverzitása minden évben teljes spektrumban vegyen körbe minket. Szeretjük a színes virágokat, a fű zöld színét és a tisztások és erdők kristálytiszta levegőjének tüdőnket átjáró levegőjét. A méhek zümmögését, hangyák szorgoskodását és a pillangók násztáncának billegő szárnyalását. Nem kell hozzá nekünk, embereknek sokat tenni, csak vigyázni és megóvni ennek a környezetnek a tisztaságát. Számunkra egy icipici munka, míg a környezetünknek az élet éltető vize lehet az, hogy a nem kívánt hulladékot összeszedjük – mondja Banka Zsolt, a program egyik szervezője.

A szemétszedő túra a Déli sípályán fog haladni Mátraházáról egészen Kékestetőig. Az ország csúcsán lesz egy kis pihenő, majd egy másik izgalmas útvonalon indul vissza a csapat.

A túra 2022.04.02-án indul reggel 9:30 órakor a Mátraházai parkolóból. Találkozó 9:00 órától.

A túra könnyű kategóriába tartozik, hossza cca 6-7 km, szintemelkedés 300 méter. A szervezők a réteges öltözködést javasolnak. A túra kutyabarát, de azt kérik, hogy a kedvenceket mindenki csak pórázzal vezesse.

További infó:

+36 30 9785 137 Banka Zsolt

+36 30 914 7423 Petes Varga Károly

Szemeteszsákot, kesztyűt a szervezők biztosítanak.

Rossz idő esetében a túrát egy másik időpontban rendezik meg. Jelentkezni ide kattintva is lehet.

 

2022. március 28.

Kékes Online

Kiemelt képünk illusztráció.