Fél évszázados évfordulót ünnepeltek a hétvégén Gyöngyöspatán. A helyi hagyományőrző népdalkör jubileumi estjén mi is ott jártunk.

Sokan érkeztek a Gyöngyöspatai Hagyományőrző Népdalkör 50. jubileumi műsorára, a környező települések hagyományőrző csoportjai is együtt ünnepeltek a helyiekkel.
Az eseményen Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere mondott köszöntőt.
“50 év! Mennyi munka, öröm, harc, türelem, remény, szenvedés, siker, csalódás, élmény, kitartás, álom van az elmúlt fél évszázad mögött. Kemény Zsigmond életbölcsességet sugárzó szavai jutnak eszembe, amelyek az egyénekről szólnak, azonban az egyesület sikeres, hosszú távú működésének is alapfeltétele: „Kitűnővé egy szerencsés perc által is válhatunk, hasznos emberré a fáradságos évek tesznek”
– mondta Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere.
Hozzátette: köszönet illet mindenkit, aki részese volt az népdalkör 50 évének, és főhajtás jár azoknak, akik mindig többet akartak annál, amit az aktuális adottságokból megvalósítani lehetett. Nagyot alkotni csak összefogva, közösen lehet, amint az ünnepben is a legszebb és legfontosabb az együttlét. Az, hogy ilyen sokan összegyűltünk megadni a tiszteletet a múltnak, amelyben közösségünk minden tagjának ott a része, az emlékeknek, amelyek a mieink. Ebből a közös tudásból, az élményekből és érzésekből áll össze a történelem, az 50. születésnapját ünneplő Gyöngyöspatai Hagyományőrző Népdalkör történelme – fogalmazott Hevér Lászlóné.

 

A népdalkört Horváth László, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte. Közösségi oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott:

A hagyomány az a gyökér, ami stabilan tart minket, ami táplál, ami miatt növekedni tudunk. Gyöngyöspata pedig példásan növekszik, s élteti, élménnyé kovácsolja hagyományait. Isten éltesse az 50. jubileumot ünnepelő Gyöngyöspatai Hagyományőrző Népdalkört! Büszkék vagyunk rájuk!

 

2022. április 27.

Kékes Online

Fotó: Czímer Tamás