A bélapátfalvai Bélkő Sportegyesület öregfiúk csapata nyerte a tavaly elindított, nagypályás Heves Megyei Öregfiúk Bajnokságot. A Kompolton kiharcolt győzelemhez Bajzát Zsolt gólja segítette hozzá a csapatot.

Zsolt kérdésünkre elmondta, megtiszteltetés számára, hogy ő dönthette el a bajnokság sorsát, majd hozzátette: a győzelmet januárban elhunyt bátyja, Bajzát Tamás emlékének ajánlja, aki szintén az SE-ben focizott.

A bajnokság ősszel folytatódik, addig az öregfiúk kispályán készülnek a megmérettetésre.

Az SE nemcsak a pályán, hanem a pályázatok terén is lendületben van: Heves megye egyik legeredményesebb és legnagyobb bázissal rendelkező amatőr egyesülete a Magyar Falu Program segítségével beszereztek egy új, 9 fős Renault kisbuszt, ami jelentősen megkönnyíti a térségbeli fiatalok versenyekre utaztatását.

Szintén pályázati forrásból újult meg a megyei bajnokságok legszebb pályájának országos szinten online megszavazott pálya régi lelátója, az eredményjelző ledfal, és egy pályakarbantartó gépet is sikerült beszerezni. Utóbbi eszköz az élő- és a műfüves pályák rendbetételére is alkalmas, beszerzését az MLSZ sportfejlesztési Programja mellett – civil pályázati forrásból – Bélapátfalva város is támogatta.

A mintegy 200 fő versenyeztetését biztosító, és a futballon kívül egyéb szabadidősportokat is patronáló egyesület az utánpótlásnevelést, az egészséges életmód és a mozgás népszerűsítését helyezi tevékenysége középpontjába. Azt, hogy az ifjakban látják a hosszú távú fennmaradás garanciáját az is mutatja, hogy még a felnőtt csapat átlagéletkora is csak 22 év.

Az SE aktivitását jelzi, hogy 2021-ben hetente csapatonként két-két edzésen és egy-egy mérkőzésen, illetve a Bozsik Programban érintett csapatok 50-60 tornán szerepeltek. A nagypályás csapatok az elmúlt esztendőben 130 mérkőzést játszottak le.

Az SE célja a jövőre nézve továbbra is a stabil működés, a pályázati források felkutatása, a sportág népszerűsítése és a lehető legkorszerűbb feltételek biztosítása a sportolni vágyók számára. Terveik között szerepel egy új műfüves vagy élőfüves tartalékpálya kialakítása, mert az egyetlen használható pályájuk folyamatosan foglalt, túlterhelt. A lelátó mellett található régi teniszpálya állapota leromlott, annak használhatóvá tétele is fontos feladat lehet.

2022. 05. 22.
Kékes Online, Burián Orsolya
Fotó: Zakkar Sándor/Foto Zakkar