Szent Iván éjszakája után egy nappal, június 24-én este túrázni várják az érdeklődőket Abasáron. Mutatjuk a részleteket!

Banka Zsolt, a program egyik szervezője elmondta, a június 24-ei, 4 kilométeres Sár-hegy túraútvonalat úgy komponálták meg, hogy az mindenkinek könnyen teljesíthető, s látványvilágában gazdag legyen. Fejlámpa, kézi lámpa, batyus elemózsia és folyadék mindenkinél legyen, illetve megfelelő lábbelit és ruházatot is húzzon, aki elindul az izgalmas programra.

“Az út során, egészen pontosan a Panoráma kanyarban, a hagyományoknak megfelelően tüzet fogunk gyújtani, sőt, a bátrabbak egy speciális tűzfolyót is átugorhatnak. A pihenőhelyen padok és asztalok is találhatóak, ahol a batyuk, hátizsákok tartalmát el tudjuk fogyasztani egy jó beszélgetéssel fűszerezve. Pillanatnyilag nincs tűzgyújtási tilalom, de ha a katasztrófavédelem elrendeli a tilalmat, akkor ezt nekünk tiszteletben kell tartani” – mondja a program egyik szervezője, Zsolt.

Indulás: 2022.06.24. pénteken 20:30-kor az Abasáron található régi gázcsereteleptől. 

Ha valaki autóval érkezik, a Kiss Mária út bal szélén kényelmesen le tud parkolni.

Megközelítés autóbusszal: Gyöngyösről, a buszpályaudvar 10-es kocsiállásáról indul a busz 20:00 órakor Abasárra, ahová 20:15 re érkezik. A postánál kell leszállni, majd onnan a Szőlőskert úton lehet megközelíteni az indulási pontot. Visszafelé  23:00 órakor indul buszjárat a Vörösmarty Mihály út 35. elől Gyöngyösre.

A túraútvonal a sárga körtúra útvonalon haladva érinti a Rúgott sár kaptatót, a Dobóczi lapost, majd a Kopár hegy mellett tér vissza a kiinduló ponthoz.

GPS: 47°47’58.7″N 19°59’59.3″E

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a rendezvény kutyabarát, de a kedvencek érdekében azt kérik, hogy mindenképpen csak pórázon vezessék őket.

A túra ingyenes és előzetes regisztráció sem, de mindenkitől azt kérik, pontosan érkezzenek a túrára, mely legkésőbb 24:00 órakor véget ér.

További információ kérhető:

Petes Varga Károly +36 30 914 7423

Banka Zsolt +36 30 9785 137

 

2022. június 20.

Kékes Online

Forrás: www.matrasiszerviz.hu

Kiemelt képünk illusztráció.