Regős József barlangkutató, környezetvédelmi asszisztens vezetésével augusztus 13-én vezetett barlangtúra indul a Lilla-barlangba. A gyönyörű, cseppkövekkel gazdagon díszített barlang a Hámori-tótól kb. 2 km-re nyílik, nevét a közeli Lillafüredről kapta. A barlangtúrához felszíni öltözék megfelelő, bár váltónadrág ajánlott. A túra időtartama 1 óra.

A barlangokban sem villanyvilágítás, sem betonjárda nincs. A barlangok hőmérséklete 9-10 ºC körül alakul, és mindegyikükben találhatók vizes-sáros és száraz szakaszok egyaránt. A túrák előzetes bejelentkezés alapján bonyolíthatók le, kizárólag a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság megbízott túravezetőinek vezetésével. Kiskorú személyek részvétele esetén a szülő jelenléte, vagy írásos szülői hozzájárulás szükséges. A túrákon való részvétel további feltétele a túrázók részéről a barlangi túravezetők utasításainak maradéktalan betartása!

A teljes élményhez szükség lesz fejlámpára vagy elemlámpára és ha van, sisakra. A szervezők biztosítanak kobakot a résztvevőknek.

A gyülekező Szilvásváradon, a Miskolci út 1. szám alatt lesz, 9.00 órakor.

A jelentkezési határidő augusztus 11-e, regisztrálni a +3630 7571616-os telefonszámon vagy a turizmus@szilvasvarad.hu e-mail címen lehet.

2022. 08. 07.
Kékes Online, Burián Orsolya
Forrás: Turizmus Szilvásvárad
Fotó: Pixabay, othebo