Történelmi mérföldkőhöz érkezett a magyar MMA és Borics Ádám, aki a világ második legnagyobb ketrecharcszervezeténél, a Bellatornál október 1-jén megküzdhet a pehelysúlyú világbajnoki övért. Borics hathetes felkészüléssel hangol az összecsapásra a brazil Patricio „Pitbull” Freire ellen, aki a szervezet ikonikus arca.

– Nagyon rögös út volt, sok telefonbeszélgetésen és üzeneten vagyok túl a menedzsereimmel – fogalmazott az M4 Sportnak a 29 esztendő Borics Ádám, aki a pehelysúlyú világbajnoki címért küzdhet meg a Bellator 286-on, a világ második legnagyobb ketrecharcszervezeténél. – Nagyon nagy harc ment ezért a címmérkőzésért, de sikerült megszereznünk, szóval boldog és motivált vagyok.

Borics Ádám ellenfele a 35 éves brazil Patricio „Pitbull” Freire lesz, aki a szervezet ikonikus arca: 33 győztes meccs mellett öt veresége van, eddig tizennégyszer lépett oktagonba címmeccsen, s csupán hármat veszített el.

– Szerintem a legnagyobb dolog, amit el lehet érni a Bellatorban, hogy „Pitbullt” legyőzi az ember. Ő a szervezet legnagyobb arca, neki van a legtöbb címvédése, nagyon régóta a csúcson van – fogalmazott a siroki harcos.

Borics Ádám úgy érzi, ez egy nagyon nagy lehetőség, ő pedig ilyenekre vár. Márciusban már azzal is hatalmas sikert ért el, hogy a Bellator 276 gála főmérkőzésen legyőzte a dán Mads Burnellt, ami után szinte borítékolható volt: a következő lépcsőfok a világbajnoki címmeccs lesz.

„A Kölyök” becenevű magyar harcos egyébként lábsérülést szenvedett a Burnell elleni mérkőzésen, ami miatt sokáig nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, de állítása szerint már rendben van, az októberi mérkőzésen pedig nem lesz vele probléma.

– Most lesz a nagyon hajtós, edzős rész, augusztus 8-án érkezik pedig hozzám az állóharcedzőm, Peszlen Ferenc. Akkor indul igazából a csúcsterhelés, ami hat hétig fog tartani – mondta a felkészülésről.

Borics Ádám az első magyarországi harcos a Bellator történetében, aki a világbajnoki övért küzdhet. Arról, hogyan jutott el idáig, képet kaphatunk az M4sport.hu Sportré sorozatában vele forgatott filmjéből.

– Szeretnék még sporttörténelmet írni. Már írtam is, de ennek a sztorinak még nincs itt a vége – mondja a magyar harcos.

2022. 08. 07.
Forrás: magyarnemzet.hu

Fotó: Facebook/Adam „The Kid” Borics – Borics Ádám az első magyarországi harcos a Bellator történetében, aki világbajnoki övért küzdhet