Gasztro rovatunk ezúttal is egy olyan finomsággal jelentkezik, amit könnyű elkészíteni, s garantált siker lesz a családnál. Íme a világ legropogósabb gofrija, amit tejszínhabbal, csoki morzsával, pörkölt dióval is kínálhatunk.

Hozzávalók 7-8 darabhoz:
2 db L-es tojás
300 g BL-55 liszt
75 g cukor
100 g barnított vaj
500 g tej (2,8%)
1 tasak sütőpor
csipet só
olvasztott vaj a sütéshez
1. A vajat tegyük egy nyeles kis fazékba és lassan kezdjük el lassan melegíteni! Szedjük le róla a képződő habot és amint aranybarna színe lesz, húzzuk le a tűzről! Fontos, hogy ne égjen meg!
2. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, minden mást keverjünk össze! Alulra a folyékony hozzávalók menjenek, felülre a száraz. A lisztet szitáljuk le és adagokban adjuk a keverékhez!
3. Kapcsoljuk be a gofrisütőt és hevítsük fel alaposan! Dolgozzuk el a keverékben a tojáshabot!
4. Sütéskor a gofrisütő alsó részét kenjük ki vékonyan olvasztott vajjal! Tegyünk bele annyi tésztát, hogy teljesen kitöltse! A felső sütőfelületet csak felül kenjük végig és hagyjuk lefolyni!
Zárjuk le és süssük 8-10 percig a tökéletes végeredményért! A készre sült gofri első ismertetőjele, hogy szép bronz színű és kiemeléskor légies és kemény a külseje.
Tejszínhabbal, csoki morzsával, pörkölt dióval és nagyon sok csipke szörppel kínáljuk!

Jó étvágyat!

2022. december 17.
Stiller Tamás