Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója Sirokban – adta hírül közösségi oldalán Horváth László, a térség országgyűlési képviselője.

Az elmúlt évtizedek villámárvizeinek pusztításaira jól emlékszünk, a Mátrából lezúduló esővíz sokszor sodorta veszélybe a sirokiakat és otthonaikat. Ma átadtuk azt a kormányzati támogatással megvalósuló beruházást, melynek során megtörtént a csapadékvíz elvezetésének teljes rekonstrukciója Sirokban. A fejlesztés immár az egész település biztonságát szolgálja! A baloldallal szemben nekünk fontosak a kistelepüléseink, így a vidéken élők a jövőben is számíthatnak ránk” – fogalmazott Horváth László országgyűlési képviselő a helyszínen készült videójában.
Nagy esőzések alkalmával a Sirok külterületéről szabályozatlanul érkező vizek nagy mennyiségű hordalékot, iszapot szállítottak magukkal, emiatt a felújítást megelőzően a település csapadékvíz elvezető árkai megteltek. A hirtelen nagy mennyiségben lehulló csapadék miatt a nyílt földmedrű árkok, a lassabb lefolyási sebesség miatt, feliszapolódnak lefolyástalanná váltak, az átereszek eltömődtek. Az összegyűlt esővizet a település belterületén lévő patakszakasz nem tudta megfelelően elvezetni, így a medervonala mentén fekvő ingatlanokat árvízzel veszélyeztette.
A most zárult projekt keretében több mint 4 kilométer hosszban újult meg a belterületi árokrendszer és emellett egy záportározót is kialakítottak.

2023. május 18.

Kékes Online