Az agydaganattal küzdő ötéves Szabó Marcinak az egyetlen reményt egy németországi kezeléssorozat jelenti. Nádudvari Péter – aki Debrecenben lakik – összesen 400 kilométert fut érte, a megtett kilométereket pedig áruba bocsátja, hogy előteremtse a következő, novemberi kezelés költségeit. A jótékony sportoló hétfőn teljesítette vállalása első részét, lakhelyétől a Hortobágyi halastóig futott el. Már csak kevesebb, mint 40 ezer forint hiányzik ahhoz, hogy a kisfiú eljuthasson a következő terápiára.

Kétmillió forint az ára a súlyosan beteg Szabó Marci következő gyógykezelésének, amely novemberben lesz esedékes Kölnben. A kisfiú már évek óta részt vesz a németországi terápián, és valószínűleg még hosszú ideig igénybe kell vennie a kölni kezeléssorozatot. A gyógypedagógusként dolgozó jótékony sportoló, Nádudvari Péter azt tűzte ki célul, hogy 400 futott kilométer „eladásával” előteremti a következő kezelés árát, és örömmel osztotta meg lapunkkal, hogy alig öt hét alatt már 1.960.569 forint gyűlt össze, tehát már kevesebb, mint 40.000 forint hiányzik az adománygyűjtési célhoz.

Nádudvari hétfőn eleget tett az első vállalásának: 50 kilométert futott lakhelyétől a Hortobágyi halastóig. „Borzasztó meleg volt, és időnként az autóforgalom is nehézséget okozott, de végig Marcira és az ő küzdelmére gondoltam, ami összehasonlíthatatlanul nehezebb az én érte tett vállalásomnál, ez adott nekem erőt. A teljesítés alatt a kisfiú mellett hálával gondoltam azokra, akik valamilyen módon támogatták a kezdeményezésem. Hihetetlennek tartom, hogy ilyen kis idő alatt ennyi pénz gyűlt össze, köszönöm mindenkinek” – mondta a 39 éves férfi.

Mint ismeretes, Marci már évek óta harcol a gyilkos kór ellen. Miután a kemo- és a sugárterápia nem vezetett eredményre, a család rátalált az említett kölni kezeléssorozatra, amely az úgynevezett vírusterápián alapszik: olyan kórokozókat juttatnak a gyerek szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg.

A kisfiú szervezete jól reagál a németországi kezelésekre, csökken a daganat, így a család kitart a módszer mellett.

A Mátra-hegység területén található településen, Recsken élő Marci története eljutott Nádudvari Péterhez, aki már tizenegy éve foglalkozik jótékony sportolással. A 39 éves férfit – aki gyógypedagógusként dolgozik – mélyen megérintette Marci szívszorító története. „Borzasztónak tartom, hogy a kis srácnak egy ilyen »szörnyeteggel« kell megküzdenie” – fogalmazott.

Ahogy említettük, Nádudvari összesen 400 kilométert fut Marciért, amelyek kilométerenkénti egységára 5000 forint. A legnagyobb kihívás az őszi vállalás lesz a jótékony sportoló számára, amely során a debreceni Nagytemplomtól Kékestetőig fut majd el egy hétvégén, összesen 160 kilométert megtéve. „Az utam jelképes is lesz: mindketten a csúcsra törekszünk, ami Marci esetében a gyógyulást jelenti” – mondta.

A jótékony sportoló a következő vállalásokat teljesíti a kampány során:

– Futás a hortobágyi halastavakig (50 km) 2023 nyarán.

– Futás Debrecenből, a Nagytemplotól Kékestetőig (össztáv: 160 kilométer) 2023 őszén.

-190 edzéskilométer.

A jótékonysági akció médiatámogatója a T5 Media Agency. A cég filmet is készít a vállalásról, a kamerák már Hortobágyon is forogtak.

A kezdeményezésről bővebb információk – köztük a támogatás lehetőségei – itt olvashatók.

2023. 08. 16.