A nemrég 160 millió forint közpénzzel megtámogatott Gyöngyösi Médiaközpont Nonprofit Kft. által üzemeltetett gyongyosma.hu cikke a

„Több gyöngyösi pedagógus is felmondott”

hatásvadász címmel hazudik a gyöngyösiek szemébe.

Az augusztus 23-án közzétett, szerző nélküli írás igazi sajtókülönlegesség, mert tartalmával végül saját kattintásvadász címét is cáfolja.

Az alsópolcos bulvárújságok szintjén evickélő, politikai hangulatkeltésnek szánt cikk olvasóiról azt gondolhatták a kreálói, hogy csak a címet olvassák el, így nem szembesülnek azzal, amit a Hatvani Tankerületi Központ igazgatója, Kozmáné Derda Edit nyilatkozott.

Idézünk a balos propagandacikkből:

„Természetesen megkerestük a Hatvani Tankerületet, hogy az általuk fenntartott gyöngyösi iskolákban jelezték-e pedagógusok, hogy a státusztörvény miatt elhagyják a pályát. Azt a választ kaptuk, hogy gyöngyösi iskolákból lemondással senki sem távozott, 9 fő közös megegyezéssel más köznevelési intézményben folytatja nevelő-oktató munkáját. Lemondás alatt senki sem áll. Hozzátették, a 2023/2024. tanév előkészítése folyamatban van, a Hatvani Tankerületi Központ mindent megtesz, hogy a tanév indításához a személyi feltételek biztosítottak legyenek. A státusztörvény az óvodapedagógusokat is érinti. Gyöngyös Város Óvodáinak vezetőjétől megtudtuk, ezidáig egyetlen pedagógus sem jelezte, hogy nem kívánja folytatni a munkát.”

Az igazgató asszonyt a Kékes Online is megkérdezte, s megerősítést kaptunk: gyöngyösi iskolából a státusztörvény miatt egyetlen pedagógus sem távozott. Az csak szimpla szakmai igénytelenség, hogy az udvari médiában a lemondás és a felmondás közötti különbségre is magasról tesznek a hangulatkeltés érdekében, ezen nem is érdemes fennakadnunk.

A pedagógusok jogilag lemondani tudnak: felmondani meg a balos propagandát lehet. Az viszont valóban kiválóan megy Gyöngyösön.

2023. 08. 24.