Elrendelték a 31 éves K. Márió letartóztatását.

A gyanú szerint három gyöngyösi lakos az elmúlt egy évben rendszeresen kereskedett kristály fantázianevű pszichoaktív anyaggal otthonukban.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2023. szeptember 7-én egy több hónapja előkészített, összehangolt akció keretében felszámoltak egy dílerbandát a városban, több fogyasztójukat pedig elfogták és előállították. Az ügyben további fogyasztók elszámoltatása várható.

K. Márió, K. Amina és K. Krisztofer gyöngyösi lakosok ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. K. Máriót a nyomozók őrizetbe vették, és szeptember 9-én a bíróság letartóztatta. A rendőrök több száz gramm kristályt, továbbá az értékesítéshez szükséges eszközöket, közel fél kilogramm aranyat és több mint hárommillió forintot foglaltak le.

A fogyasztók sok esetben szerszámgépekkel fizettek, amik legtöbb esetben bűncselekmény útján jutottak a birtokukba, ezért a Gyöngyösi Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, hogy akinek az elmúlt időben bármilyen szerszámgépét ellopták, jelentkezzen a kapitányságon.

2023. 09. 12.
Forrás: police.hu