A csapat eddigi szereplése elégedettséggel tölti el a klub első emberét, aki a megyei I. osztályhoz képest egy egészen más ritmusú bajnokságról beszél.

– Három hónap távlatában hogy látja, mennyire sikerült megbirkózni az osztályváltásból adódó nehézségekkel?

– Legutóbb két évet töltöttünk a megyei I. osztályú bajnokságban, ahhoz képest valóban hatalmas lépés az NB III-as pontvadászat – válaszolt Szekrényes Tamás, a Gyöngyösi AK elnöke. – Míg a megye határain belül ötven mérkőzésen keresztül őriztük a veretlenségünket, addig a sportág harmadik vonalában vért kell izzadni minden egyes pontért. Egyetlen ellenféllel szemben sem mehet biztosra senki, rendkívül kiegyenlített a mezőny. Sok esetben a pillanatnyi forma dönt a pontokról.

– Mit tekint az elmúlt időszak legfőbb tapasztalatának?

– Számos olyan dolgot említhetnék, amelyet megtanultunk az osztályváltás kapcsán. Hogyan építsük a csapatot, milyen erősítéseket kell végrehajtani, hogyan kell tárgyalni egy-egy labdarúgóval. Előzetesen a biztos bennmaradást tűztük ki célul, úgy érzem erre alkalmas a jelenlegi garnitúra. A keretünk bőnek tekinthető, a megfelelő versenyeztetés, a kellő játékpercek biztosítása szintén fontos feladat. Mindenkit „tűzben kell tartani”, mert nem tudhatjuk, mikor kire lehet nagyobb szükség.

– A jelenlegi pozíció hűen tükrözi az erőviszonyokat?

– A három csoport 14–16. helyezettje biztosan kiesik a megyei bajnokságokba, továbbá a csoportok legrosszabb 13. helyezettje is búcsúzik. A GYAK jelenleg a tabella tizedik helyén áll, ami úgy gondolom, megfelel a realitásoknak. Adódott ugyan 2–3 olyan mérkőzés, ahol több pontot reméltem, de akadt pozitív meglepetés is, amiért persze dicséret illeti a srácokat.

– Laurinyecz Ákos leigazolása teli találatnak bizonyult.

– Igen, bár ezzel együtt is azt mondom, csapatszinten kevés gólt lövünk. Akadtak kétkedők Ákossal kapcsolatban, hiszen az elmúlt szezonban a szintén NB III-as Pénzügyőr SE színeiben mindössze három gólt szerzett, de mi bíztunk benne. Korábban játszott már nálunk, tisztában voltunk a képességeivel, s nagyon örülök, hogy beigazolódtak a várakozásaink. Nemcsak hogy gólokat szerez, de ezeket rendkívül tudatos helyzetfelismeréssel, jó lövő technikával rúgja.

– A hazai bajnoki mérkőzések sorát a Monor elleni szombati (13.30 óra) csata zárja. Mivel lenne elégedett?

– Nagy skalpnak számítana a listavezető, hiszen a mezőnyben egyedüliként még veretlen a Pest megyei gárda. De a földön maradva, ha nem kapunk ki, mindannyian elégedettek leszünk. A döntetlen már nagyon szép eredmények számítana. Nagyon egységes, jó csapat az ellenfél, nem véletlen a tabellán elfoglalt helyezésük.

– A naptári évet az NB I-ben címvédő Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzés koronázhatja meg. Emlékszik mikor volt utoljára példa arra, hogy élvonalbeli együttessel játszottak tétmérkőzést?

– Hogyne! Két évvel ezelőtt a Paksot fogadhattuk, amely csak a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást. Nagy motivációt jelent a labdarúgóinknak a főtáblán való szereplés, ez az idei szerepelés alkalmával is bebizonyosodott. Helytálltunk akkor is, s ez idén is így van. Ami szívfájdalmam, hogy november 29-én, szerdán 12 órától fogadjuk a fővárosi vörös-feketéket, amely nem túl szurkolóbarát időpont. Azért bízom benne, hogy 5-600 fős publikum összejöhet, hiszen nem mindennapi ellenfél érkezik.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Czimer Tamás