Uniós támogatású projekt  keretében végez kapacitásnövelő beruházásokat a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. abasári és salgótarjáni telephelyein.

 Az aszfaltgyártáshoz szükséges kapacitásnövelő beruházásokat végez a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. két telephelyén, Abasáron és Salgótarjánban. A cég a fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatási döntése szerint 2017.12.05. napon 374 796 739 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A HE-DO Kft. a támogatás keretében az említett telephelyeken működő aszfaltkeverő telepeken az aszfaltgyártáshoz szükséges alapanyagok előállításához szükséges eszközbeszerzésekkel végez kapacitásnövelő beruházásokat. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően többek között növekszik a keverőtelepeken legyártott és elszállításig tárolt melegaszfalt-tároló berendezés kapacitása, erőgépek beszerzésének segítségével pedig növekszik a munkaterületeken elbontandó és a keverőtelepeken felhasználható újrahasznosítható anyag mennyisége, azaz megvalósul a recycling rendszer fejlesztése, az alapanyag előállítástól a késztermék elkészítéséig. A salgótarjáni telepen végzett fejlesztés során továbbá az alacsony hőmérsékletű aszfalt előállításának mennyisége is emelkedik.

A HE-DO Kft. a fenti beruházásokkal a megnövekedett minőségi és mennyiségi piaci igényeket igyekszik kielégíteni, illetve a modern eszközök beszerzésével a technikai fejlődéssel kíván lépést tartani.

A cég elmondása szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium által elnyert pályázat komoly segítséget nyújt a modern és hatékony eszközök beszerzésében.

(X)