Nem akármilyen eredménnyel tért haza a Wolf Dance Company az Olaszországban megrendezett világbajnokságról.  A káli, kápolnai és kompolti gyermekeket is a soraiban tudó egyesület két arany- és két bronzérmet zsebelt be. Persze nem ez volt az első megmérettetés, melyen öregbítették megyénk jó hírnevét. Antal Kata edzővel beszélgettünk.

–        Mesélj az egyesületről! Hány tagot számlál és milyen stílusú táncokat oktattok a gyermekeknek?

–        A Wolf Dance Company egy egri székhelyű egyesület, de Kálban, Kompolton és Nagyúton is oktatunk. Jelenleg 80-100 főt számlál a „kis” családunk, akiknek sajátos táncot tanítunk. Nem könnyű a stílusunknak nevet adni, mert  igen vegyes, főként a hip-hop, a show- és a látványtánc elemeit tartalmazza. A versenyeken rendre nyílt kategóriában indulunk, a koreográfiáink pedig egy történet, egy érzelem vagy épp egy hangulat köré épülnek. Általában csapatban versenyzünk, de egyéni és duó kategóriában is bontogatjuk a szárnyainkat.

–        Milyen eredményekkel büszkélkedhettek?

–        Az egyesületünk négy csapattal és egy egyéni produkcióval képviseltette magát a májusi, Zágrábban megrendezett Európa-bajnokságon. Hatalmas élmény volt a verseny, büszkén mondhatom, hogy taroltunk. A káli gyermekcsapat a Vakáció koreográfiával, a kompoltiak A hősök bennünk élnek, a juniorjaink Az utolsó pillanat, a felnőtt csapat a Börtönlázadás című koreográfiával lett első. Egyéniben pedig Forgács Fanni a Nem adom fel produkcióval érdemelt aranyérmet.

–        Nem pihentetek sokat, hiszen nemrég egy világbajnokságon is bemutatkoztatok. Nem is akármilyen eredménnyel!

–        Október 27-28-án Olaszországban, Bergamoban rendezték meg a World Dance Talent Cup-ot, ahonnan két aranyéremmel és két bronzéremmel a zsebünkben térhettünk haza. A káli tanítványaink mellett az edzőtársammal, Kiss Mónikával mi is felállhattunk a dobogó legmagasabb fokára, a juniorjaink csapatban, Forgács Fanni pedig egyéniben hozta el a bronzérmet.

–        Hogyan éltétek meg a sikert?

–        Több mint 3000 versenyző indult a megmérettetésen, így különösen büszke vagyok a tanítványaimra. Sok tapasztalattal és megannyi élménnyel gazdagodtunk mindannyian. A káli gyermekek alig hitték el, hogy aranyérmesek lettek, zavarukban a dobogó harmadik fokára álltak fel az eredményhirdetésnél, úgy szóltunk nekik, hogy övék az első hely. Mondanom sem kell, mindannyiunknál eltörött a mécses.

–        Mit ad a tánc a gyermekek számára?

–        Nem titok, hogy a tagjaink közt vannak hátrányos helyzetűek is, de a sportban az a legjobb, hogy semmilyen különbség sincs gyermek és gyermek közt. Csak a tehetség számít, a lelkesedés, a kemény munka, az, hogy honnan jössz, teljesen mindegy. A sport megtanít koncentrálni, alázatosnak lenni és csapatban dolgozni, s arra is, hogyan kell egy közös célért az önös érdekeket hátrahagyni. Mindezeken kívül felszabadít, boldogságot, tartást és önbizalmat ad. Olyan képességeket, készségeket alakít ki egy gyermeknél, melyeket az élet minden területén tud kamatoztatni.

–        Vannak támogatói az egyesületnek?

–        Sajnos kevés, így egy-egy verseny alkalmával a szülőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. Minden tiszteletem az övék, hiszen olykor lehetetlent nem ismerve küzdenek azért, hogy a gyermekek minél több helyre eljuthassanak. A szülőkön kívül hálásak vagyunk a már meglévő szponzorainknak is, de bízom benne, hogy az eredményeinket látva még többen gondolják úgy, hozzájárulnak a további sikerekhez.

–        Mi a következő cél?

–        Most elsősorban a pihenésé a főszerep, de idén is vannak még versenyek, úgyhogy nem állunk meg és gőzerővel készülünk a jövő évi világbajnokságra. Remélem, hogy kemény munkával a későbbiekben is sikerül öregbítenünk megyénk jó hírnevét.

Szerző: Kékes Online, Korepta Lilla

Fotó: beküldött

2018. október 30.