Megtartotta hagyományos ünnepségét a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Sajtó Napja alkalmából. A rendezvényen a Gyöngyösi Televízió szerkesztőség-vezetőjének, Pásztor Csillának adták át a Szent György emlékplakettet. Czinege László megyei rendőrfőkapitány a sajtónapon elmondta: a rendőrség számára nagyon fontos a sajtóval való kapcsolattartás, hiszen általuk könnyebben megszólítják az állampolgárokat, és segítenek a megelőzésben.

A médiumokon keresztül érhető el a lakosság, fontos a sajtóval való jó kapcsolattartás – mondta Czinege László megyei rendőrfőkapitány hagyományos Sajtónapi rendezvényükön. Az állampolgárok a médiumokon keresztül tájékozódhatnak többek között a balesetekről, nyomozásokról, megismerhetik a rendőrség különböző prevenciós és tájékoztató programjait, de akár a közúti ellenőrzésekről is bővebben hallhatnak – tette hozzá a megyei rendőrfőkapitány.

– A rendőrség mindig fontosnak tartotta a lakosság gyors és hiteles tájékoztatását történjen bármi, illetve a sajtó nekünk nagyon sokat segít mind a bűn,- mind pedig a baleset megelőzés tekintetében, hiszen a sajtó az, aki eléri az állampolgárokat és ebben nekünk nagyon sokat tud segíteni – sorolta.

Ezen a napon minden évben átadják a Szent György emlékplakettet, amelyet idén televíziónk szerkesztőség-vezetője, Pásztor Csilla vehetett át. Az ünnepségen elmondta: példaértékű az együttműködés a megyei rendőrkapitánysággal

– A kiegyensúlyozott együttműködés nagyon fontos. Türelmesnek is kell lennünk olykor, meg kell értenünk, hogy ha bizonyos nyomozati szakaszban nem lehet beszámolni ügyekről, akkor türelmesnek kell lennünk, meg kell várnunk, hogy a rendőrség ezt arra alkalmasnak tartsa, hogy tájékoztathassuk a lakosságot – magyarázta.

A megyei rendőrfőkapitány a sajtónapon üdvözölte a sajtóval való hatékony együttműködést.

 

2017. március 23.

Forrás: gyongyostv.hu