Akciós csomagok, hónap bora választás, különleges főzési eljárások – sok más érdekességet kínál a hotel azoknak, akik úgy döntenek, itt pihenik ki akár egy-két napra, akár hosszabb időre hétköznapi fáradalmaikat. Az intézmény aktuális kínálatát Molcsán Eszter értékesítési asszisztens mutatta be.Szezononként készítjük el az aktuális csomagajánlatainkat, és ezekhez a csomagárakhoz viszonyítva kalkuláljuk a kiemelt időszaki csomagok árait is. Jelenleg négy ilyen csomagunk van érvényben: március 15-ére, húsvétra, május elsejére és pünkösdre. Mind a négy csomag tartalmaz animációs programokat mind gyerekeknek, mind felnőtteknek. Borkóstolóink megtartásához neves borászokat kértünk fel. Erre a programra külön tudnak majd az érdeklődők jelentkezni. Ezen kívül szervezünk még néptáncosokat, kosarat is tudnak majd fonni a vendégek Pete Zsolt kosárfonóval. Szervezés alatt áll még több programajánlat is.

Minden hónapban van egy neves pincészet, akinek külön kiemeljük a borait az adott hónapban. Ennek a reklámját mi szerkesztjük itt, szállodán belül. Februárban a tavalyi Év Bortermelője Díjat elnyert Szőke Mátyás és a Zoltán Pincészet borait kínáljuk.

A Budapesttől mindössze 90 km-re található, Mátra kapujának is nevezett üdülőtelepülés közel 100 éve ugyanarról nevezetes: a mátrai erdők nyugalmáról, az érintetlen természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségekről, az erdei túrákról és persze a lenyűgöző szépségű sípályákról.

A 2011 októberében megnyílt szálloda 114 db, 25-56 m2 alapterületű, nemdohányzó szobával várja vendégeit. A szobák emeletenként a négy évszak hangulatát idézik, köztük 15 junior, 2 családi és 3 körpanorámás lifestyle lakosztály található. Az épületben 24 szobapár összenyitható és 4 szoba akadálymentesített. Minden szoba alapfelszereltségébe tartozik egyénileg szabályozható klímaberendezés, zuhanyzóval vagy káddal felszerelt fürdőszoba, LCD LED TV műholdas csatornákkal és médialejátszási lehetőséggelusb csatlakozáson keresztül, telefon, minibár, laptop méretű szobai széf, bőröndtartó, hajszárító és ingyenes internetkapcsolat. Vendégeink részére parkolási lehetőséget biztosítunk.

A szálloda gasztronómiai koncepciójában fontos szerepet kapott a frissességre való törekvés, a mai trendek, a helyi hagyományok és az egyszerűség. Az étlapjainkon szereplő ételekkel tükrözni szeretnénk a helyi étkezési szokásokat és a „lifestyle” jelleget is egyben.

Ehhez elengedhetetlenül szükséges új technológiák bevezetése és a régiek átgondolása, valamint újabb nyersanyagok és ételkészítési eljárások megismertetése a vendégekkel, amilyenek például a Vario Cooking használata, a sous-vide technológia, a konfitálás vagy a sóban sütés. Ezek mellett saját készítésű mártásokként olyan jus-ket, glassokat kínálunk, amelyek emelik az ételek élvezeti értékét. Alapfeltétel, hogy a gasztronómiai különlegességeinket borokhoz hangolva készítjük el, s ételeink mellé mind felszolgáló személyzetünk, mind pedig az étlapunk segítséget nyújt a megfelelő bor kiválasztására.

Az Amethyst Spa a Mátra közepén, a természet ölelésében található, ahol a kristálytiszta levegőben felismerhető aromákat a kezelések segítségével is szeretnénk közelebb hozni, hogy ezek a különleges, érzékeket ébresztő illatok, a megfáradt és energiáját vesztett vendégeink számára valódi felfrissülést és élményt jelentsenek. Ajánlataink megkomponálásához a Germaine de Capuccini spanyol exkluzív márka Sperience Spa masszázsait és masszázs szertartásait választottuk. A világ 88 országának méltán világhírű spa és wellness oázisaiban már kedvelt, különleges aromákat és a minden részletében professzionális kezeléseket kínáljuk.

Wellness részlegünket nemcsak a szálloda vendégei, hanem külsős pihenni vágyóknak is tudjuk biztosítani foglaltság függvényében, akár egy teljes napra, akár csak pár órára a wellness részleget. Gyermek és nyugdíjas kedvezményt biztosítunk árainkból.

2017-ben készült el szállodánk kültéri medencéje, mely jelenleg téliesítve van, szezonális üzemeltetésű.

A rendezvény- és konferenciahelyszínekkel szemben ma már alapvető elvárás. hogy a könnyű megközelíthetőség mellett, elegáns és otthonos környezettel, modern konferenciaszolgáltatással és korszerű technikai felszereltséggel támogassák a zavartalan és hatékony munkát. Sőt, ma már egyre többen igénylik azt is, hogy este aktív kikapcsolódással, wellness-szel pihenhessék ki a munkával töltött napokat. Szállodánk első és harmadik emeletén található 4 rendezvényterem, amelyek a Mátrában fellelhető ásványokról kapták a nevüket, színviláguk, hangulatuk is ezeket idézi és összesen 415 fő befogadására alkalmasak. A rendezvénytermek természetes fénnyel és csodálatos mátrai panorámával várják az üzleti partnereket. Mindegyik rendezvényterem légkondicionált, és a konferenciaközponthoz ruhatár is tartozik. A termek minden rendezvénytípus lebonyolítására alkalmasak, a konferenciától a céges tréningen keresztül az esküvőig.

Rendezvénytermeink és az étterem hangosítása álmennyezetbe épített hangszórók és mobil hangosítási szett segítségével valósul meg. Vizuáltechnikai eszközeink képesek jelet fogni VGA és HDMI kimeneten keresztül is, így rugalmasan illeszkednek a Vendégek által használt berendezésekhez, valamint a kor színvonalának megfelelő, kiváló képminőséget nyújtanak. Igény szerint technikusi felügyelet is kérhető.

Kristálytiszta levegő, hegyvidéki nyugalom, színvonalas ellátás – mindez megtalálható a Lifestyle Hotel Mátrában. Bővebb információ a www.hotelmatra.hu oldalon olvasható.

(X)