A mátrafüredi  Avar volt a Mátra első szállodája, az 1970-es évek közepétől szállhattak meg itt a hegységben pihenők. Hat esztendeje bezárták, de folyik az építkezés, s várhatóan már idén ősszel újra vendégeket fogadhat a megújult, 4 csillagos hotel – tudtuk meg a beruházótól. 

Tavaly már láthatták a megújuló Avar Hotel látványterveit a mátrafürediek, s hamarosan a valóságban is megcsodálhatják a település ikonikus szállodáját.

Az Avar Hotel felújítási munkálatai tavaly ősszel indultak meg, miután egy szakmai befektető cég, mely a Balatonon illetve a Velencei-tónál is üzemeltet szállodát, megvásárolta a mátrai ingatlant.

– Ami a turizmust illeti, nagy jövőt jósolunk a Mátrának. Mátrafüredben a gyönyörű fekvése és a klímája miatt is fantáziát látunk, és nagy előnye a környéknek, hogy a turizmus itt nem egy rövid időszakra korlátozódik, hanem minden évszakban vonzza a vendégeket, a síelőket éppúgy, mint a meleg nyári napokon pihenni vágyókat. Ráadásul egyre ismertebbek a finom mátrai borok is, ami e környék sokoldalúságát erősíti. Konferenciaközponttal, 98 szobával és több mint ezer négyzetméteres wellness részleggel várjuk majd a vendégeket, lesz kinti és benti medence, és bowling söröző is szolgálja a kikapcsolódást – nyilatkozta a beruházó szállodai vállalkozás vezetője, Darvas Zoltán. Nem titkolta: a hetvenes évek közepén épült ingatlan a bezárás hosszú évei miatt is igen lepusztult állapotba került, és jóval nagyobb munkát jelent a felújítás, mint amire számítottak. A négy csillagos szálloda az üzleti rendezvények, konferenciák mellett a családokat is várja a tervek szerint ősszel megnyíló szolgáltatásaival.

A hajdan ÁFÉSZ üzemeltette Avar Hotel ’976 tavaszától igazi „menő helynek” számított a Mátrában. A fővárosból is szívesen kiruccantak ide egy-egy hétvégére, hiszen eszpresszó, drinkbár, cigányzene és bárzenekar gondoskodott a szórakozásról. Így akkor is vidáman tölthették az idejüket, amikor az időjárás miatt nem járhatták a Mátra turistaútjait.

Szerző: KékesOnline
Fotó: Avar Hotel facebook