Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Az előző fordulóban elképesztő játékkal Mirko Herceg 12 gólt szerezve lett az egész mezőny legeredményesebb játékosa a DVTK-Eger ellen. A horvát balátlövő elmondása szerint profik között korábban még soha nem szerzett ennyi találatot.

Tizenkettő még gombócból is sok – tartja a mondás. A férfi kézilabda NB I. előző fordulójában tizenkét „gombócot” nyomott le a DVTK-Eger torkán Mirko Herceg, a HE-DO B. Braun Gyöngyös horvát balátlövője, aki a csapat győzelmével végződő meccsen az összes szerzett hazai gól több mint egyharmadát vállalta magára.

– Talán a juniorok között párszor sikerült egy mérkőzésen ennyi találatot szereznem, de a profik között eddig még soha nem lőttem 12 gólt. Azt hiszem, eddig ez volt életem legjobb meccse – mondta határtalan lelkesedéssel a Gyöngyöshöz nyáron érkezett játékos.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös különös elánnal készült a derbire, hiszen a DVTK-Eger elleni mérkőzések megyei rangadó lévén különös jelentőséggel bírnak.

– Sajnos a második félidő elején szinte már menetrendszerűen beragadtunk. Azonban ez a meccs abban különbözött a Csurgón és a Balatonfüreden megvívott találkozóktól, hogy sikerült fordítanunk és megnyerni a mérkőzést. Ez nagyban köszönhető csodálatos szurkolóinknak is. Nem régóta élek Gyöngyösön, de a meccsek atmoszférája hihetetlen, a táborunkról csak felsőfokon tudok beszélni – folytatta Mirko Herceg.

A horvát légiós a csapat győzelmét és saját maga kitűnő teljesítményét a mérkőzés után néhány pohár sör elfogyasztásával ünnepelte meg. Tehette, hiszen a HE-DO B.Braun Gyöngyös legközelebb csak november 3-án lép pályára az egyre inkább magára találó Ferencvárosi TC otthonában.

– Az előző hétvége még a pihenésről szólt, és bár ezen a héten nem játszunk bajnoki meccset, a felkészülést már megkezdtük a Ferencváros ellen – mondta a gyöngyösi csapat házi góllövő listáját vezető játékos.

Mirko Herceg először ünnepelte az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóját Magyarországon. – Csak alapinformációkkal rendelkezem ezzel a magyaroknak nagyon fontos eseménnyel kapcsolatban. Tudom, hogy a szovjet megszállás, és a kommunista pártvezetés ellen lázadtak fel, de a magyar történelembe alaposabban még nem sikerült beleásnom magam – magyarázta a horvát balátlövő.

 

2018. október 24.

Kékes Online