Gólvadász-sorozatunkban a HE-DO B.Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapat elmúlt bajnoki összecsapásának legeredményesebb játékosával beszélgetünk. Uros Vilovski egykori veszprémi csapattársának, Mirko Alilovicsnak 5 gólt dobott a MOL-PICK Szeged elleni meccsen.

Jó pár perces késéssel érkezett meg a HE-DO B.Braun-Gyöngyös csapatbusza kedden este az Újszegedi Sportcsarnokhoz – az autópályán egy baleset miatt ragadt be a mátrai csapat, majd Szeged belvárosában egy újabb dugóban találták magukat. A játékosoknak így nem sok idejük maradt az akklimatizációra – szinte a buszból estek be melegíteni a szegedi arénába.

–  Nem ez volt karrierem során az első mérkőzés, hogy valami közlekedési akadály miatt kissé késve érkeztünk a helyszínre. Érdekes módon nekem mindig azok a meccsek sikerültek a legjobban, amikor csúszásban voltunk – mondta Uros Vilovski.

A HE-DO B.Braun Gyöngyös ötvenszeres szerb-, és tízszeres magyar válogatott beállója 5 gólt szerzett a MOL-PICK Szeged elleni mérkőzésen. A kapuban egykori veszprémi csapattársa, Mirko Alilovic állt. – Jól ismerjük egymást, de nem ezért tudtam neki öt gólt is belőni – mondta Vilovski.

A válogatott beálló szerint a csapat az első félidőben jó iramot diktált, majdnem minden sikerült a Gyöngyösnek, amit a meccs előtt elterveztek. – A második félidőben viszont hamar elfáradtunk, s bár a helyzeteinek megvoltak, a gyengébb koncentráció miatt hagytuk ki a helyzeteinket. December elején otthon fogadjuk a Szegedet, ahol még masszívabb védekezéssel és pontosabb támadással szorosabb meccset szeretnénk vívni velük – magyarázta a beálló.

A következő bajnoki sem lesz kis falat a Gyöngyösnek, hiszen november 28-án a Telekom Veszprémet fogadja otthonában. A bakonyi csapatnál töltötte Uros Vilovski legsikeresebb éveit. – A Veszprém mindig is a családom marad, de a mérkőzés erejéig ezt az érzésemet felfüggesztem velük szemben, és minden idegszálammal a Gyöngyös sikeréért harcolok majd – jelentette ki a kőkemény beálló.

Habár a csapat három nap alatt két komoly bajnokit vívott, Konkoly Csaba edző nem adott lazítást a fiúknak a hétre, hiszen jövő héten a Magyar Kupában az NB II-es Hatvan ellen kell pályára lépniük.

– Ugyanúgy készülünk rájuk, mintha bajnoki találkozónk lenne. A biztos továbbjutás a célunk ellenük, de azért arra is nagyon figyelnünk kell, hogy a hatvan perc során egyetlen játékosunk se szedjen össze sérülést – magyarázta Uros Vilovski.

(X)