Az egészségház és az általános iskola felújítása után a helyi piac bővítése is befejeződött Domoszlón: több árusítóhely és egy üzletház is épült. Az árusok immár egy szebb, korszerűbb és kényelmesebb téren kínálhatják portékáikat.

„Tessék, tessék, beljebb, beljebb, ez a piac, ez a legszebb! Füleljen, füleljen, kinek füle vagyon, nézzen, akinek szeme vagyon! Mi a legújabb hír, mindjárt elmesélem, hallja meg hát mindenki, Domoszlón piac nyílik, minden vásárlónkat szeretettel várjuk!”

Ezzel a mondókával csalogatták a domoszlói ovisok a helyieket a megújult piacra. Paulenka Richárd, a település polgármestere úgy fogalmazott, a domoszlóiak újabb álma valósulhatott meg a 70 millió forintos beruházásnak köszönhetően.

Beszédében megemlékezett a falu egykori polgármesteréről, Havelant Istvánról is, akit – mint mondta – köszönet és tisztelet illet azért, ahogyan dolgozott Domoszlóért és az itt élőkért. Az ő vezetése, iránymutatása elengedhetetlen volt ahhoz, hogy Domoszló jó irányba haladjon.

Az ünnepélyes átadón Horváth László, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, mindig jólesik Domoszlóra érkezni, még akkor is, amikor ilyen jól esik. „Minden héten teszünk egy apró lépést előre, hiszen a térség települései, így Domoszló is folyamatosan fejlődik. Köszönetet illeti a szakembereket az elvégzett munkáért, a helyieket a kitartásukért, s azért, hogy élni akartak és tudtak a lehetőségekkel” – mondta. Hozzátette: egy település hite, reménye a gyermekekben van, ezért különösen örömteli, hogy hamarosan megújul a domoszlói óvoda is, de ezzel még nincs vége a fejlesztések sorának, hiszen a Markaz és a Kisnána felé vezető út is megújulhat.

A piacátadónak egy különleges vendége is volt, a település gólyája ugyanis a magasból figyelte, s kelepelésével kísérte az eseményeket.

Domoszlón összesen több mint 500 millió forint értékben valósulnak meg fejlesztések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből. Az iskola, az egészségház és a piac után – ahogyan a rendezvényen is elhangzott – hamarosan új köntösbe öltözik az óvoda, de egy alapszolgáltatási központot is létrehoznak.

 

2019. május 9.

Korepta Lilla

Fotó: Czímer Tamás