A kulcspozíciókban mutatott egyenletes teljesítménynek, a remek csapatszellemnek, az egyre biztosabb védekezésnek és a szurkolók nagyszerű támogatásának köszönhetően sikerült Konkoly Csaba vezetőedző szerint elérni a 2018/2019-es férfi kézilabda bajnokság hatodik helyét a HE-DO B. Braun Gyöngyös csapatának.

– A kiegyensúlyozottság szó jut legelőször eszembe, ha az egész 2018/2019-es szezont és a férfi NB I.-es bajnokságban megszerzett hatodik helyünket kell értékelnem. A meccsek végső kimenetelét nagyban befolyásoló három kulcspozícióban, azaz az irányító-, balátlövő-, és jobbátlövő poszton játszó játékosaink végig egyenletes szintet tudtak produkálni a bajnokságban. A két szélen bevethető embereink remekül kiegészítették egymást, a kapusteljesítményünk pedig a Gerdán Tibor-Uros Vilovski védekező tengely egyre biztosabban való működése után a tavaszi szezonra jelentősen feljavult. Most már elárulhatom: a szezon kezdete előtt bravúrnak tartottam volna a nyolcadik pozíció megszerzését is. Hogy végül a tabella hatodik helyén zártunk, az az egész éven át tartó kiforrott és tudatos munka eredménye – mondta Konkoly Csaba.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzője szerint a csapat megérkezett a legjobbak közé.

– A rengeteg befektetett energián kívül az elhúzódó súlyos sérülések szerencsére elkerülték a játékosokat, és a körbeverések is többször nekünk kedveztek. Hogy az EHF-kupában is szépen menetelő Grundfos Tatabánya KC-t otthon és idegenben, a Csurgói KK-t pedig hazai pályán legyőztük, azt mutatja, hogy többször is sikerült nálunk papíron erősebb ellenfeleket kétvállra fektetnünk. A következő szezonban már egyik csapat sem jöhet azzal Gyöngyösre, hogy játszik egy jó meccset és elviszi tőlünk a két pontot. Ezért talán kicsit nehezebb lesz a jövőben megőriznünk, vagy még túl is szárnyalnunk idei teljesítményünket, de állunk a kihívás elé! – mondta Konkoly Csaba.

Az edző legemlékezetesebb mérkőzésének a Ferencvárosi TC ellen hazai győzelmet említette, amelyet a gyöngyösi farkasok a zöld sasoknak esélyt sem adva 26-20-ra nyertek meg.

– Azért említem ezt a meccset, mert az odavágón tavaly novemberben egy 13 gólos vereségbe futottunk bele, ami szakmailag hatalmas pofon volt számomra. Akkor azt gondoltam, hogy előbbre tartunk az építkezésben, és az előző mérkőzések eredményei is ezt éreztették. Ott kaptunk egy olyan kijózanító pofont, aminek hatása a visszavágóig bennem volt. Örülök, hogy Gyöngyösön feledtetni tudtuk ezt a kisiklást. Természetesen emlékezetes meccs volt a Tatabánya idegenbeli legyőzése is, de a Bányász stílusa már az előző szezonban, egy sokkal gyengébb gyöngyösi kerettel is feküdt nekünk – mondta a szakember.

Konkoly Csaba az idei szezon nagy pozitívumának említette a szurkolókkal való tökéletes összhang megtalálását is.

– A bajnokság utolsó fordulójában a Vecsési SE ellen megvívott idegenbeli meccsre is legalább ötven gyöngyösi szurkoló kísérte el csapatunkat Pest megyébe. Minden mérkőzésen nagy szükségünk van a közönség biztatására, ezért arra kérem őket, hogy ezzel a lelkes támogatással a következő szezonban se hagyjanak fel – mondta Konkoly Csaba.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös vezetőedzője dicsérte azokat a fiatal, utánpótlás csapatokban játszó gyöngyösi játékosokat, akik a nagycsapat mérkőzésein is szóhoz jutottak a bajnokikon vagy a Ligakupa mérkőzéseken hosszabb-rövidebb időre.

– Nagy örömömre mindannyian megugrották a lécet. A nagycsapat remek helyezése azért is fontos a gyöngyösi utánpótlásban kézilabdázó sok fiatalnak, mert helyben látnak maguk előtt olyan példaképeket, és egy olyan sikeres csapatot, akik közé és ahova kitartó munkával néhány éven belül eljuthatnak. Ezt is a szezon egyik sikereként könyvelem el – magyarázta Konkoly Csaba.

 

2019. május 20.

Kékes Online