Polgármesterek és csapataik ragadtak fakanalat szombaton Bükkszéken, a 15. alkalommal megrendezett polgármesterek főzőversenyén. Idén 21 csapat nevezett a megmérettetésre, s kínált finomabbnál finomabb étkeket a látogatóknak.

 

Az ételek illata már messziről csalogatta azokat, akik idén is ellátogattak a nagy hagyománnyal bíró főzőversenyre. Zagyva Ferencné, a település polgármesterének kezdeményezésére épp 15 évvel ezelőtt rendezték meg a versenyt, mely akkora sikert aratott, hogy nem volt kérdés a folytatás. A vidám hangulatú, különleges, magyaros finomságokat – pörköltöt, gulyást, székely- és töltött káposztát – felvonultató eseményen évről évre Erdélyből, a Vajdaságból és a Felvidékről is érkeznek csapatok, s vendégek egyaránt.

A szigorúnak nem mondható, de a finomságokra annál éhesebb zsűri elnöke ezúttal is Dósa Tibor, királyi főszakács volt. Döntésük alapján a bodonyiak zsebelték be a harmadik helyet zúzapörköltjükkel, a dobogó második fokára Árpádhalom csapata állhatott, akiknek kakaspörkölt rotyogott az üstjükben, a legjobbnak járó első helyezést pedig az egercsehiek érdemelték ki káposztás, füstölt csülkös bablevesükkel.

A dobogós helyezéseken kívül ezúttal is gazdára talált a közönségdíj, valamint 3 aranyfakanál és szintén ugyanennyi különdíj is.

2019. június 30.

Korepta Lilla

Fotó: Kékes Online